IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 мита за автоматичната скоростна кутия

Мнозина шофьори все още смятат, че през зимата механиката е по-удачният вариант

Много хора все още се притесняват от автоматичните скоростни кутии и предпочитат да залагат на механичните трансмисии. Опасенията им се повишават особено през зимния период, когато се налага шофиране с повишено внимание заради тежките метеорологични условия. Едновременно с това се увеличава и разхода на гориво при автомобила, което бърка по-сериозно в джоба на собственика.

Всичко това до създаването на много митове за автоматичните скоростни кутии, като те продължават да се разпространяват сред шофьорите. Ето основните от тях, като в случая целта е да бъдат разсеяни и оставени назад във времето.
  
 
10 мита за автоматичната скоростна кутия (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В повечео случаи автомата все още е по-бавен и гладен от ръчката, но ако преди разликата беше литър-литър и малко нагоре или 1 сек до 100 км/ч сега е 0.2-0.3 литра и секудни съответно. Което си е пренебрежително. Макар че при доускорение вероятно ще е по-бърз автомата.