IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota прави електромобил, който се зарежда за 10 минути

Машината с иновационна батерия ще бъде представена през 2021 година

През 2021 година компанията Toyota ще представи електромобил, който ще получи иновационни батерии. Това ще бъде първият твърдотелен акумулатор за японската марка, като ще осигурява пробег от 500 км, а времето му за пълно зареждане ще бъде само 10 минути.


Toyota


Сегашните литиево-йонни батерии имат своите минуси, които се проявяват при използване на електромобилите и новият акумулатор на Toyota трябва да се справи с тях. Той ще предлага по-висока енергийна плътност, като така ще увеличи пробега и ще намали времето за зареждане. Именно това са и двата най-важни параметъра при електромобилите.

Благодарение на новите твърдотелни батерии, японският производител има огромни шансове да съкрати изоставането си от лидерите при електромобилите. Един от основните конкуренти на Toyota - Nissan, планира да започне производството на такъв тип акумулатори не по-рано от 2028 година.

Според информациите, компанията Mitsui Mining and Smelting започва изграждането на съоръжение, което ще произвежда електролит за твърди батерии. Той ще започне да работи през 2021 година, като ще добива десетки тонове от материала, за да може да задоволи търсенето на електролита.


Toyota


На свой ред, в Toyota вече са готови с графика за производство на електромобили, оборудвани с твърдотелни батерии. Първите от тях ще бъдат качени на конвейера през 2025 година.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #1
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Ако успеят наистина да решат двата основни проблема или по-скоро недостатъци при сегашните електромобили, а именно пробег и време за зареждане, дните на ДВГ са преброени, особено като се има и в предвид, на къде поемат новите екологични стандарти!