IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan постави нов рекорд в битка с Tesla Model S

Германският модел стана най-бързият седан и най-бързият електромобил на 1/4-миля (ВИДЕО)

Авторите на YouTube-канала DragTimes организираха състезание между два от най-популярните електрически седана на света - Porsche Taycan Turbo S и Tesla Model S. И в него бяха регистрирани няколко впечатляващи постижения.


Porsche Taycan Turbo S и Tesla Model S


Всъщност, това не е първата подобна надпревара, но пък е една от най-честните. И двата електромобила са в топ-вариантите, като застават на старт напълно въоръжени, като получават и последна версия на софтуера.

Porsche Taycan Turbo S се задвижва от електромотори със съвкупна мощност 761 к.с., като ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди. Неговият съперник Tesla Model S Performance (Raven) също е със задвижване на четирите колела, като мощността е 790 к.с.



Във видеото са показани реалните показатели на двете машини - време за ускорение от 0 до 60 мили, преминаване на 1/8 и 1/4- миля и др. Porsche печели всяка от надпреварите, като поставя и рекорд за седан и за електромобил на 1/4-миля - 10,383 секунди. Досегашното най-добро постижение на Tesla Model S беше 10,401 секунди.

Снимки и видео: YouTube

0 от 500