IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan срещу Tesla Model 3 на „Нюрбургринг“

Двата електромобила си устроиха любопитна надпревара (ВИДЕО)

Любопитно видео, в което Porsche Taycan 4S и Tesla Model 3 се надпреварват на пистата „Нюрбургринг“ беше публикувано в YouTube, като с него може да се направи сравнение между двата модела.


Porsche Taycan Tesla Model 3


В случая германският електромобил е с мощност 530 к.с., докато американският разполага с 500 к.с., но път е получил и специален допълнителен пакет за движение на писта V2. Той позволява по-добро разпределение на въртящия момент между осите, а също така регулира намесата на електронните системи във виражите.

Трябва да се отбележи, че двата електомобила и техните пилоти демонстрират почти еднакви възможности. Отбелязва се, че батерията на Tesla е била заредена на 95% на старта, като само след 2 обиколки е паднала на 55%.



В третата обиколка Model 3 показва по-малка производителност в сравнение с Taycan 4S. И двата електромобила дават време от 7 минути и 45 секунди при най-доброто си преминаване на „Нюрбургринг“.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Теслата припада от меган рс и други 200 коньови хотхечове така, че аре у лево с тея измислени тестове с нагласени резултати и подготвени автомобили. Порше си е автомобил отвсякъде, а не някакъв евтин ерзац като тесла.
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тесла-та е 3 пъти по-евтина от Тайкана, мачка го от 0 до 100 и както се вижда по нищо не отстъпва на писта за 3 пъти по малко пари. Не съм Нострадамус ама от сега ви казвам че продажбите ще са 100 пъти повече за Тесла. Кой ще е тоя лудия да изсипе 100 000 евро отгоре за една емблема?!?
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Миро ( преди 3 години )
    Ами дали сте конете, дайте и цената ;)
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тройката не беше ли най слабата тесла???