IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бързо всъщност е Audi RS6 Avant?

Вижте как се справя хибридното спортно комби на магистрала в Германия (ВИДЕО)

Комбитата със задвижване на четирите колела може да остават в сянката на кросоувъри и всъдеходи, но някои от тях все още са сред най впечатляващите автомобили на пътя. Доказателство за това е Audi RS6 Avant, чието първо поколение се появи преди двайсетина години.


Audi RS6 Avant


Още тогава автомобилът има забележителни характеристики, като ускоряваше от 0 до 100 км/ч за 4,6 секунди и до 200 км/ч за 22,8 секунди, а максималната му скорост беше ограничена на 250 км/ч. Скоро обаче става ясно, че всъщност ограничителят е на 270 км/ч, така че комбито без проблем достига подобна скорост.

Настоящата генерация на модела (C8/Type 5G) е още по-впечатляваща, като разчита на 4,0-литров V8 с 600 к.с. с допълнителен 48-волтов стартер генератор (система мек хибрид). Агрегатът осигурява ускорение от място до 100 км/ч за 3,6 секунди и до 200 км/ч за 12 секунди. На теория това звучи отлично, но дали е така и на практика?



Отговор на този въпрос се опита да даде екипът на изданието AutoTopNL, който публикува видео с автомобила в YouTube-канала си. То е заснето на аутобан в Германия, където няма ограничение на скоростта. При първия опит Audi RS6 Avant успява да вдигне 300 км/ч, но водачът намалява заради колите около него. След това се пробва още веднъж и постига 305 км/ч. Толкова обещават и от компанията, ако клиентът си поръча и допълнителния пакет Dynamic Plus.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Таква кола се купува в Германия, където няма ограничение и има хубава магистрала. Много хора можем да си ги позволим такива коли, но е безмисленно за тук, поне за мен.
  • #7
    0 rate up comment 4 rate down comment
    До#7 ( преди 3 години )
    Карай си реното и не се бой - никой няма и да помисли да го открадне! Е, ще имаш известни ментални увреждания, ама нали си свикнал ...
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    жалко но факт ( преди 3 години )
    Попитали радио Ереван , "Защо всички аудита са толкова бързи?" "За да не ги прередят в сервиза"
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Да си купиш скъп личен автомобил в БГ (най-бедната държава в ЕС) не е най-брилятната идея. Такава кола се купува само на фирма и на оперативен лизинг тук. С RS6 в Германия няма да направиш впечатление почти на никого, а в БГ ще ти откраднат половината кола (ако не и цялата), на паркинга пред Била. Средностатистическият собственик на Ауди в БГ е *** с IQ 75 и липсващи първите 7 години, като го е купил нов внос и го поддържа с части втора ръка. Разбираемо е не искам да се асоциирам с тези хора
  • #4
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Може ли да завива ? На клипчето кара само направо
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 3 години )
    Ти нали се возеше на рено по дефолт? Какви БМВ-та и Аудита те гонят!? Ааа, ясно - последствията ...
  • #2
    3 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Колата е много добра като ускорение и пътно поведение. Карал съм такава модел отпреди 6 години на мой приятел германец на аутобана за Кьолн (има no speed limit участъци). Карал съм и BMW М6 V8 модел отпреди 3 години на същият участък. BMW-то ми се стори една идея по-добре като ускорение, но за съжаление постоянно висеше по сервизите (собственика й финално се отказа от BMW и пак се върна на Audi RS6 тази година). RS6-цата нямам спомени да се е чупила. Не съм фен на Audi и не бих си купил.
  • #1
    2 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Доста тежка и сложна кола, за да говорим за каквото и да е agility и удоволствие. Стъпка назад от предишното, и огромна стъпка назад от оригиналното РС6, което беше наистина driver's car.