IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Самолет кацна на оживено шосе и удари кола

При инцидента в Минесота няма пострадали хора (ВИДЕО)

Едномоторен самолет се приземи на оживено шосе в американския щат Минесота и се удари във всъдеход, съобщава местния телевизионен канал CBS.


самолет


Машината Bellanca Viking е била пилотирана от професионален летец, който редовно участва в съсезания по авиофрийстайл. 52-годишният Крейг Гифърд разказва пред журналисти, че е до аварийно кацане се е стигнало, след като двигателят на самолета е отказал. На борда е имало и жена, като и двамата не са пострадали.

Зад волана на всъдехода е била Британи Юрик, която е пътувала сама. Тя също не е пострадала при инцидента, като признава, че е видяла самолета секунда преди сблъсъка. Жената се е обадила на 911 (службата за помощ), откъдето първоначално изобщо не са повярвали, че се е ударила със самолет.



Летецът Дик Кнапински от американската асоциация за експеримента авиация коментира, че познава Гифърд като висококвалифициран пилот. Той отбелязва, че пилотите са обучавани да се приземяват по посока на движение на шосе и аварийното кацане е извършено по идеален начин.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500