IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо мигновеното ускорение е много опасно?

Застрахователите определено няма да бъдат доволни от това Porsche Taycan (ВИДЕО)

Спортните електрически коли все още отстъпват на бензиновите топ-модели като максимална скорост, но затова пък ускоряват много по-бързо благодарение на това, че веднага имат а разположение зелия въртящ момент. Топ-версията на Tesla, например, ускорява от 0 до 100 км/ч за 2 секунди, което е е по силите на машините с двигател с вътрешно горене.


Porsche Taycan


Водещите производители обещават още по-безумна динамика, но Porsche Taycan засега все още не е рекордьор по този показател. В зависимост от версията, то ускорява от 0 до 100 км/ч за от 2,8 до 5,4 секунди, което е напълно достатъчно, за да причини доста щети, ако човекът зад волана обърка педала.

Не е ясно, защо точно се стига до това произшествие, което е записано на видео. Явно е, че водачът допуска груба грешка, но е е изключено просто да му е прилошало зад волана. Неудачната маневра води до повреда както по самия Taycan, така и по двата автомобила, паркирани наблизо.



Във всички случаи обаче действията на шофьора ще имат доста неприятни последствия за застрахователната компания, която вероятно ще трябва да поеме разходите по поправката на трите превозни средства.

Снимка и видео: Motor1

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Д-р Исня ( преди 3 години )
    И къде се случва тази паркирана на тротоара селяндурщина?
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    В реалния живот P100D Raven Cheetah mode с последния ъпдейт минава 400м за 10.53 сек. на обикновен асфалт и с още един човек в колата. На подготвено драг трасе поне у нас няма къде да се тества. Добре е. Важи
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    В реалния живот P100D Raven Cheetah mode винаги взима старта на Turbo S Тайкан до към 100 и нещо; на 400м Порша е с малко отпред, заради втората предавка. В реалния живот (и тва никой не го знае) ВИНАГИ има проектирано забавяне на реакцията на десния *** от милисекунди, за да не стане така, че колата ти се изхлузва изпод г.за и от инерцията пускаш газта и се получава ефекта на махалото - натискаш-пускаш, натискаш-пускаш. Токът тече със скоростта на светлината - такава е реакцията на ел.мотора
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Violeta ( преди 3 години )
    Вие редактори нямате ли? Първото изречение 2 правописни грешки!
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Вина има само задкормилното устройство.
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    правопис ( преди 3 години )
    Отново пълно с печатни грешки. ***...
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 3 години )
    Постепенното ускорение също е не по-малко опасно , особено ако на водача междуушното пространство е празно!
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До #4 ( преди 3 години )
    Искаш да кажеш Тайкан, а не Макан. Най-новата модификация Плейд за 2021 ще бъде с ускорение за 2 сек. Поне така я рекламират. С 1000 к.с. и 800 км пробег.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 3 години )
    Мале тоя как се изтреля...
  • #1
    18 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тесла не ускорява за 2 секунди за три. Топ версията на Поршеускорява по бързо от топ версията при тесла. Има клипове в нета. Статията ви е пълна с фактологически и правописни грешки. Всеки ден берете срам, от лошо написани статии.