IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

11 причини да изберете седан пред SUV

Кросоувърите са по-скъпи, по-опасни и понякога заявяват пред света, че имате проблем със самочувствието

Когато човек поулегне и създаде семейство, му се налага да помисли и за по-голям автомобил. Доскоро класическият избор беше на седан от т. нар. D-сегмент. Но в последното десетилетие огромна част от европейците се пренасочиха към SUV или кросоувъри. Споровете кой от двата тима автомобили са по-добри не утихват, но ако се съди по пазарните данни, битката е окончателно загубена: според JATO Dynamics през тази година всички продадени в Европа седани и базирани върху седани комбита са едва 8% от пазара, ако броим и луксозните лимузини. Делът на кросоувърите е 40.7%.
  
   
Suzuki Jimny offroad
Има немалко хора, които наистина се нуждаят от проходими машини с 4х4. Но повечето купувачи на кросоувъри плащат дан на модата и на някои митове за безопасност и сигурност, които не отговарят съвсем на фактите


Истината е, че има немалко хора, които наистина се нуждаят от високопроходими автомобили със задвижване на четирите колела. Особено в условията, създадени от българската Агенция пътна инфраструктура. Но за огромното мнозинство 4х4 задвижването изобщо не е необходимо, и те избират кросоувърите по съвсем други причини. И покрай това се примиряват с немалкото им недостатъци.


11 причини да изберете седан пред кросоувър (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #10
    38 rate up comment 6 rate down comment
    До 5 ( преди 3 години )
    Функционална кола е ванът или комбито. Нито един SUV не е по-функционален от ван. Ама вановете изглеждат умрело, а SUV са "глей ква яка кола имам". Затова и се продават повече.Пример - Рено Сценик срещу Рено Каджар - първото е по-късо а има повече място за пътници, по-голям багажник, вози по-меко и харчи по-малко. А има и огромни прозорци.Ама "жипа" изглежда мъжкарски, вана - не!
  • #9
    36 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Седан не, но комби. Повече от десет години карам само комби/дизел/автоматик - 4 различни марки и модела и тази комбинация ме устройва най много.Ако някой ден стана горски може да подкарам джипка.
  • #8
    49 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Вчера гледах едно клипче в Ютуб как един Рейндж Ровър е брутално засрамен от една Панда на планински път. Толкова за СУВ-овете.
  • #7
    24 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    СУФ... как бе я не разваляйте магията на модата :D ... "eВрибари на магари", както се рекламираше едит тип с магаре на плажа преди години... (в случая не е магаре, а суф)...
  • #6
    26 rate up comment 0 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Ми аз изпъквам, защото моята кола е най-ниска :) Само трудно я намирам на паркинга...
  • #5
    41 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е, сигурно е така, ама *** го обясни на начинаещите мутри и плеймейтките, за които ако не е огромен Жип, не е кола. Пък и как ще изпъкнем в тълпата, а?
  • #4
    22 rate up comment 59 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какви седани, ако не сте разбрали скоро ще изчезнат. Хората търсят функционална кола, нито ги интересува нисък разход, изобщо не им дреме, че можели да вземат завоя с 10км повече, нормалния човек не е съзтезател. За нашите смотани пътища пък да не говорим колко е по-добре с висока кола.
  • #3
    58 rate up comment 8 rate down comment
    Jezza ( преди 3 години )
    Нещата с тия SUV са много ясни и прости. Хората са овце и ще купуват, това което им се рекламира и набие в главата. Модата с тия SUV е поредното доказателство, че могат да ти наложат да си купиш нещо доста спорно като качества и в повечето случаи абсолютно излишно. Целта беше ясна, от SUV просто се печели повече, защото същото нещо ти се продава за доста повече. В статията всичко е описано добре - багажник, комплекси, просвет, разходи и т.н. Коли за голям корем и проблеми с колената.
  • #2
    15 rate up comment 2 rate down comment
    ( преди 3 години )
  • #1
    46 rate up comment 8 rate down comment
    Да ( преди 3 години )
    Точно, Избиване на комплекси, особено ако си вземел бмв х3 и се надяваш някой да се излъже отдалеч, че си си взел х5. Да, ама не....