IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

11-те типа шофьори, които никога не използват мигач

Ако се чудите, става дума за загадъчния лост вляво от волана ви

Ако някога почувствате, че животът ви е лишен от смисъл, спомнете си за човека, чиято работа е да монтира мигачи в автомобилите на BMW.
Тази и още хиляди подобни шегички изразяват дълбокото негодувание на онези шофьори, които все пак ползват мигачите си, срещу онези, които смятат това за подронващо личното им достойнство.
 
 
мигач, Лада Нива, коте
Стига да мига, няма проблем


Защо обаче толкова много хора пренебрегват това логично средство за повишаване на безопасността? Българският закон за движение по пътищата е достатъчно ясен: "Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с отклоняване встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на превозното средство..." (ЗДвП, чл. 26). Но дори да се абстрахираме от закона, здравият разум би трябвало да ви подскаже, че мигачът приятно намалява риска някой зад вас да се забие в колата ви, когато изведнъж решите да завиете или да намалите. Защо тогава бихте го пропуснали? Психолозите от години проучват този въпрос и всъщност са обособили 10 типа хора, които не желаят да подават мигач. А ние добавяме към тях и 11-и - сами ще видите защо.


11-те типа хора, които никога не подават мигач (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    petroff ( преди 3 години )
    Забравили сте още 2 типа: Пестеливият и Нищо-недаващият-в-понеденик. И двата се покриват с особен тип шофьори-таксиджиите.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    BMW и всички от село - нямат мигачи, не могат да ги ползват понеже не различават ляво от дясно.Останалите в БГ - *** които си мислят, че могат да карат и не се съобразяват с останалите и не ги зачитат, пропускането на мигача е сериозен признак на това
  • #7
    19 rate up comment 1 rate down comment
    До Поршефила ( преди 3 години )
    Ясен си ми, щом под предприемчиви, напористи, успели и умни хора имаш предвид собствениците на Порше. Аз в България не мога да се сетя за един гореописан собственик на тази марка, напротив обикновено са тарикати, повечето изкарващи парите си по незаконен начин. По начина ти на разсъждение предполагам, че и ти си с марка от групата на ФВ.
  • #6
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 години )
    Понеже сега е по-точно,затова мигачи мигат от време на време,и то ако е имало добър инструктор,който да научи новото задкормилно устройство.
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    много точно е било, няма що...
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Щирлиц ( преди 3 години )
    "....достатъчен по продължителност за възприемане сигнал."-това пишеше в социалистическия правилник,и беше много по-точно от сегашните недомлъвки.
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    2cv ( преди 3 години )
    Имаше един виц навремето- полицай спира някакъв където завил на пътя без да подаде мигач и го пита:Защо не сигнализирахте с мигача? А шофьора му казва:Ами аз живея тука от 15 години и си го знам!....
  • #2
    24 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    най-сакатите шофьори като че са а) с Пежо, и б), както пише в статията, инженер-програмист от Каспичан, който си е купил Октавия дизел. А чобаните избират БМВ и особено Ауди, факт. Селските стопани ги влече към дърти мерцедеси. и така
  • #1
    28 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    То е ясно че карането на БМВ е диагноза, но и едногънковите в България си имат представителна марка ... ФВ. Или както казва Мистър Бийн, не че не харесвам Порше, просто не харесвам хората които го карат ... та така и с шофьорите на ФВ разновидностите в България.