IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

DS атакува Европа с луксозен седан

Базововият DS 9 ще струва 47 700 евро, но топ-версията достига 80 000 евро

Откакто Citroen спря да произвежда C6 през 2012 г., във Франция определено има глад за голям, премум-седан, който да може да се конкурира с германските предложения на пазара. Този автомобил вече е факт, като ще се продава в Европа под луксозната марка DS.


DS 9


Новият DS 9 е изграден на платформата EMP2 V2.3. на PSA Group и може би е най-елегантният френски автомобил, произвеждан през последното десетилетие. Това обаче се отразява и на цената му, която на местния пазар стартира от 47 700 евро. А топ-версията E-TENSE 4 × 4 360 е оценена на 80 000 евро.

За момента се предлагат 3 задвижващи агрегата за луксозния седан, като най-ниско в гамата е разположен бензиновият мотор PureTech 225. Следват двете хибридни версии - E-TENSE 225 и E-TENSE 4 × 4 360, като най-мощната от тях разчита на две електромотора, развиващи 110 и 113 к.с. и на бензинов двигател с 200 к.с. Съвкупната мощност е 360 к.с. и 520 Нм.


DS 9


Тази спецификация се предлага и с черни спирачни апарати с лого DS Performance и 20-цолови алуминиеви джанти в Munich. В салона има черна алкантара, хромирани елементи на предните врати, логота DS Performance Line, гланцирани елементи, волан с перфорирана кожа и др.

В списъка с оборудване на DS 9 влизат автопилот от второ ниво, окачване DS Active Scan, главна оптика DS Active LED Vision, музикална премиум система Focal Electra, безключов достъп, система за нощно виждане, функция за следена на водача, мониторинг на "слепите" зони, разпознаване на пътните знаци и др.

Още снимки на луксозни седан - вижте в галерията:

Снимки: DS

0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Предвид цените на конглокентите, дори е евтина. Ако не се лъжа се опитват да се позиционират над БМВ 5 или Е-клас, А6, но под А8, БМВ7..Успех, там е сравнително тесен пазар, но с възможности ;)
  • #1
    2 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Няма лошо, нека го пуснат. Да има с какво да се подиграват АутоБилд.