IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati готви снегоходна версия на суперколата MC20

Проектът е по програмата за персонализации Fuoriserie

Компанията Maserati разпространи компютърни изображения на суперколата MC20, подготвена за шофиране по заснежени терени. За целта, италианците предвиждат специални доработки по машината, като част от програмата им за персонализации, наречена Fuoriserie.


maserati mc 20 ski


За да може да се справя по-леко със снега, Maserati MC20 ще е с по-високо окачване, а под калниците ще има специални зимни гуми с шипове. Разбира се при появата на сериен модел, много е вероятно "шпайковете" да отсъстват, тъй като в почти цяла Европа (а и не само) са забранени за използване по пътищата.

И тъй като е ясно, че никой няма да си вземе суперкола само за да се шляе с нея из потънали в сняг и заледени планински пътища, а по-скоро би отишъл да кара ски в някой тузарски курорт, спортната машина е оборудвана със специален ски-багажник, разположен над двигателния отсек отзад.


maserati mc 20 ski


Разбира се, задвижването ще е поверено на V6 двигателя Nettuno с максимална мощност 630 конски сили и въртящ момент от 730 Нм, който предава тягата към задните колела през 8-степенна автоматична трансмисия. На сух терен, с тази компановка, суперколата ускорява до 100 км/ч за 2,9 секунди.

Връщайки се на програмата за персонализация Maserati FuoriSerie, тя бе лансирана през септември. Програмата има три основни направления, наречени Futura, Corsa и Unica, като съответно са насочени към любителите на техниката и индустриалното, за поклониците на класическите състезателни окраски и за ценителите на модата и изкуството.


maserati mc 20 ski


Показаният концепт е от линията Futura, като е боядисан в ярък оранжев цвят, а салонът е решен в черно и бяло, с оранжеви акценти. Информация за цена на подобна конверсия от Maserati за момента не споделят.

0 от 500