IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Maserati показа „среден пръст“ с новата си суперкола

Серийното MC20 се появи на един от площадите в Милано

Maserati показа „среден пръст“ с новата си суперкола

Италианският производител Maserati публикува снимки на бъдещия си флагман. На тях се вижда прототип на серийното МC20, което е покрито с камуфлаж и това пречи да се разтледат отделните детайли на автомобила.

Любопитен е изборът за място на направата на снимките. Това е площадът пред борсата в Милано, къдто преди време беше поставена статуя на среден пръст. Именно тя служи за фон на маскирания автомобил, който би трябвало да представлява приемник на легендарния модел MC12.

Maserati MC20

Какъв двигател ще получи MC20, все още не е ясно. Според медиите в Италия, купето със средно разположение на мотора ще разчита на V6, който Maserati разработва напълно салостоятелно, тоест без участието на Ferrari, както беше досега. Не е изключено обаче, това да е 2,9-литровият двигател, който дебютира при Alfa Romед GTA. При седана той развива 540 к.с.

Друга версия твърди, че купето ще получи хибриден агрегат, тъй като ще се произвежда именно в завода в Милано. А наскоро от Maserati обявиха, че местното предприятие ще бъде сериозно модернизирано, тъй като в него ще се сглобяват бъдещите хибриди и електромобили на марката.

Maserati MC20

Премиерата на новия флагман на марката е планирана за май тази година. А през 2021 г. ще излезе и версия на MC20 със свалящ се покрив.

Снимки: Maserati

0 от 500