IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 мита за бензин A‑95 или защо не ви е нужен Супер?

Търговците са особено убедителни да ви убеждават да сипете по‑скъпото гориво, но в повечето случаи то не ви е нужно

Вероятно си мислите, че като сипете гориво с по‑висок октан, което е и по‑скъпо, освобождавате повече конски сили от двигателя на вашия автомобил. А когато влезете в бензиностанция често ви предлагат да сипете именно гориво Супер (известно и као A‑98), като ви убеждават, че е то е по‑качествено и с него двигателят на колата ви ще работи по‑добре. Дали обаче е така и струва ли си, да се похарчат повече пари?

Представяме и 5 твърдения за бензина A‑95, който според някои, по нищо не се отличава от по‑слабо октановия A‑92, но в същото време значително отстъпва на далеч по‑качествения и по‑скъп Супер Някои от тях са верни, докато други съдържат само известна доза истина.

 

0 от 500
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Сп???нс !? ( преди 3 години )
    Както винаги достигате нови висоти: "Саите клиенти нямат нищо против A
  • #1
    26 rate up comment 6 rate down comment
    Xorxe ( преди 3 години )
    Освен правописа, както отбеляза колегата (и на още 10 места имаше гешки, все едно статята е писана от телефон, без да се прочете след това...), стига рекламирали бензиностанциите на горивния картел. Излиза, че ако не си дадеш трийсетте сторинки отгоре на картела ще си прецакаш колата.