IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 мита за бензин A‑95 или защо не ви е нужен Супер?

Търговците са особено убедителни да ви убеждават да сипете по‑скъпото гориво, но в повечето случаи то не ви е нужно

Вероятно си мислите, че като сипете гориво с по‑висок октан, което е и по‑скъпо, освобождавате повече конски сили от двигателя на вашия автомобил. А когато влезете в бензиностанция често ви предлагат да сипете именно гориво Супер (известно и као A‑98), като ви убеждават, че е то е по‑качествено и с него двигателят на колата ви ще работи по‑добре. Дали обаче е така и струва ли си, да се похарчат повече пари?

Представяме и 5 твърдения за бензина A‑95, който според някои, по нищо не се отличава от по‑слабо октановия A‑92, но в същото време значително отстъпва на далеч по‑качествения и по‑скъп Супер Някои от тях са верни, докато други съдържат само известна доза истина.

 

0 от 500
  • #12
    16 rate up comment 3 rate down comment
    МНЕНИЕ ( преди 3 години )
    Статията можеше да ни насочи по-лесно да се ориентираме в това какъв Бензнин да зареждаме .Ако позволите аз ще ви кажа - Супер Бензин трябва да зареждат собственици на Автомобили които имат Оборотомер до 10 000 Оборота , тези със 7 000 оборота нямат нужда . Погледнете си Оборотомерите и се ориентирайте .
  • #11
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Синдикат на Ало Изма ( преди 3 години )
    "зареждайте само на маркови бензиностанции". Пътувах Варна - Ловеч - София, в Ловеч реших да заредя на в първата бензиностанция която ми се изпречи. Феникс на някакъв тир паркинг 95 до горе. Тая кола се опита да излети, толкова добър бензин съм зареждал само далеч извън границите на България.
  • #10
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Валентин-+_][1971 ( преди 3 години )
    Всичките горива в България са пълен *** ,шофьор на цистерна съм и знам за какво става на въпрос .....особенно биото на петата година ви скапва дюзите
  • #9
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Хммм ( преди 3 години )
    По-високо октаново гориво изгаря по-равномерно в двигателя по този начин не го тормози и спестява повече гориво
  • #8
    34 rate up comment 4 rate down comment
    Реалист ( преди 3 години )
    Горивото е течност и като такава се НАЛИВА, сипват се вещества в твърдо агрегатно състояние-пясък, баластра, брашно, захар и т. н. Научете родния си език и тогава пишете!
  • #7
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    Къде изчезна 86, с него беше супер
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    До xorxe ( преди 3 години )
    Ми може и на повече от 10 места да има геШки....
  • #5
    14 rate up comment 3 rate down comment
    E... ( преди 3 години )
    то пак Петърчо...... То вече му е простено /поне от мен/ - аз вече му свикнах. не ис заслужава да се хабим да му напомняме, че то писането на статии не е само за запълване на портмонето.
  • #4
    33 rate up comment 0 rate down comment
    Мю ( преди 3 години )
    Неграмотници! Статията ви е пълна с правописни грешки. Да не говоря за фактите в нея.
  • #3
    36 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Супер означава А-95.Супер плюс означава А-98. Тоест цялата публикация използва грешна терминология. Иначе нефтът от различни находища се различава по химичен състав. Бензинът от различни производители се различава по химичен състав даже когато отговаря на един и същи стандарт (примерно А-95). Като потребители можем единствено да се надяваме съответните институции да контролират качеството достатъчно често и съвестнно и да се надяваме, че бензиностанциите ни продават качествен бензин.