IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda показа новия Civic

Японците разкриват само част от технологиите, но не и двигателите на модела

Компанията Honda за първи път показа новото, 11-о поколение на един от най-популярните си модели - Civic. Презентацията му се състоя онлайн с помощта на стриминг-сервиза Twitch, като идеята е да се покаже, че моделът разполага с голям брой нови технологии и е ориентиран към по-младото поколение.


Honda Civic


Изненади във външния вид липсват, след като на няколко пъти автомобилът беше заснет по време на тестове, макар и покрит с камуфлаж. В Honda определят положения труд като "тотален редизайн с по-спортен и внимателно обмислен стил", но не разкриват никакви подробности, а се ограничават с общи думи.

Все пак стана ясно, че новият Civic е получи по-здрава каросерия, като това подобрява и характеристиките на модела, както и по-добра защита на пътниците в салона в случай на сблъсък с пешеходци. От компанията анонсират и по-мощни, но по-икономични силови агрегати, а също така спортни настройки на шасито и огромен брой нови технологи, които за първи път ще бъдат използвани при модела.


Honda Civic


Сред тях са изцяло цифров приборен панел, нова мултимедийна система с 9-инчов тъч-скрийн, разширен пакет от системи за безопасност и асистенти на водача Honda Sensing, а също така и подобрени въздушни възглавници.

Трябва да се уточни, че показаният автомобил все още не е серийният вариант, а само прототип. Позовавайки се на традициите на Honda, може да се очаква, че разликите с машината, която ще се появи на пазара, ще бъдат минимални.

Още снимки на новата Honda Civic - вижте в галерията:

В компанията планират да започнат със седана, който ще излезе в продажба през пролетта на 2021 година. След - през 2022 година, ще се появи и хечбекът, чието производство ще бъде преместено от Великобритания в САЩ. Купето отпада от гамата на модела заради слабото търсене, но спортните модификации - Si и Type R, със сигурност остават.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    определено има "оправяне" на предницата която беше гротесктна според мен - изглежда по-нормално и приятно дори. *** също не е лош. Споделям мнението на колегата отдолу по отношение на това, че са доста добри откъм техника коли - само понякога им куца доста дизайна и ако го оправят биха били доста добра покупка.
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 3 години )
    Предницата е променена съвсем малко, но задницата е напълно различна от настоящата! До 12 -ти , още от 9та генерация има камера за паркиране и то не само в най-високото ниво на оборудване!
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    хахаха ( преди 3 години )
    "по-добра защита на пътниците в салона в случай на сблъсък с пешеходци" предполагам повечето бтр-и превъзхождат сивика в тая насока....
  • #13
    6 rate up comment 2 rate down comment
    BMW POWER ( преди 3 години )
    НАЙ-НАКРАЯ ЕДИН НОРМАЛНО ИЗГЛЕЖДАЩ ЦИВИК. :)
  • #12
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Кимоното ( преди 3 години )
    Яко са крали най вече от Ауди. Кортове е добре. Не е вече онзи отблъскващ кич. Нормално е да вземат пример от хора преживели ренесанса.
  • #11
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дано поне в най-високото ниво вече включат задна камера за паркиране!
  • #10
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Лично на мен ми допада. Прилична форма има. Хонда е, значи ще е надеждна и икономична, но по-спортничка от Корола. Супер е!
  • #9
    9 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хонда отдавна не успяват да нарисуват красива кола, но явно на клиентите им извън Европа това не им пречи особено.Но пък в Европа затъват стабилно десетилетия наред. Тъжно щото машините им са добри и ако бяха и симпатични щеше да са доста добра покупка
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Всъщност прилича на умален Акорд с по-различни задни светлини. Явно чече не плащат на дизайнерите според броя на чупките и ъглите, който успеят да вкарат в ламарините.
  • #7
    1 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Изглежда доста по добре от предното поколение. Малко почва да прилича на немска кола, на Ауди и това е добра посока. Предишния дизайн е много грозен.