IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Civic Type R срещу Renault Megane RS 300 Trophy на пистата

Два от най-впечатляващите модели в този клас се състезават на ускорение (ВИДЕО)

Според много експерти, когато става дума за хот-хечове, много трудно може да бъде намерено нещо по-добро от Honda Civic Type R и Renault Megane RS 300 Trophy. Тези два модела са се превърнали в легенди и заемат специално място в сърцата на феновете на високите скорости.


Honda Civic Type R срещу Renault Megane RS 300 Trophy


Поредният спор между двете машини беше заснет на видео, което се появи в TouTube. В него двата автомобила с предно предаване и почти еднаква мощност на задвижващите системи се надпреварват на ускорение от място на разстояние 402 метра (1/4-миля).

Renault Megane RS 300 Trophy разчита на 1,8-литров редови 4-цилиндров турбодвигател, който развива впечатляващите 300 конски сили и е свързан с 6-степенна ​​механична скоростна кутия. Хечбекът има и диференциал с ограничено приплъзване Torsen, както и "умна" система за управление на четирите колела. Тя прави хечбека по-маневрен, но и добавя допълнително тегло.

Съперникът Honda Civic Type R е оборудван с 2,0-литров редови 4-цилиндров мотор с турбо, развиващ 310 конски сили. При него скоростната кутия също е 6-степенна механична.


Снимка и видео: Motor1

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 7,прочети коментарите под видеото на Алпин за лосовия тест и ще разбереш в каква грешка си. Доста от тях са писани от хора притежаващи модела и такива които доста умело го водят на писта/разбирай любители състезатели/.Общото им мнение е,че този който го кара не е запознат с воденето на автомобила в критични ситуации,заради средния двигател е доста по-различно шофирането в такава ситуация като лосов тест.И не забравяй,че Меган държи рекорда на Нюрбургринг за най-бърз хечбек с предно предаване
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    ...! ( преди 3 години )
    То на криво рено все нещо му пречи - я гумите/шофера били криви, като позора на алпин в лосовия тест, я закъснявал на старта, я пък Гомн или некой друг бандустан объркали кондиката!
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Тъпо ( преди 3 години )
    Сравняват два автомобила с различна кубатура...
  • #5
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Миксера ( преди 3 години )
    Феновете на хонда сте жалки и смешни... Реното закъсня на старта, през останалото време тоя варел хондата не увеличи съществено разликата...та на фона на всичките ви претенции тоя гурел се представи зле!
  • #4
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 3 години )
    То дори е смешно да се сравнява магарето рено с жребеца ХОНДА!
  • #3
    1 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Даже не зависи само от налягането в гумите,а в това дали е пастирана колата мухахахаха не говори глупости ако обичаш!
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 3 години )
    В началото на видеото има едно голфче и N30 Хюндай , явно ще са в отделни клипове! Авторчето, във всяка статия сменяте мощноста на Сивик-а! Запомни ,че е 320 коня!
  • #1
    18 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Разликата е толкова малка, че може да зависи от уменията на шофьора или от гумите, дори само от налягането им.