IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini показа как си представя бъдещето на мобилността

Vision Urbanaut е автономен мултифункционален електромобил

Ако някога сте си представяли, че да видите бус от Porsche би било шокиращо, ето ви един по-голям шок: визията на Mini за бъдещето на мобилността. Представената концепция Vision Urbanaut е всичко, което не сте очаквали от британския производител на компактни автомобили, но явно натам ще отидат нещата в транспорта.


Mini Vision Urbanaut


Прототипът Urbanaut дори не е физически произведен, а в момента е на фаза дигитален проект. И представлява раздут миниван с много къси надвеси, който може да се превръща в компактна стая за почивка за много кратко време. Защото ще е безпилотен, разбира се...

Самата кабина следва същата еднообемна философия като на каросерията, като идеята й е не само да предоставя комфорт при пътуване, но и да бъде удобна "каравана", в която да почивате, когато пътуването завърши. В "автомобилен" режим, Vision Urbanaut предоставя място за 4 души, като предните две седалки може да се завъртят на 180 градуса.


Mini Vision Urbanaut


Нивото на персонализация, според компанията, е в "невиждани досега размери". Трите базови нива на персонализиране, наречени “Mini moments”, предлагат отделни настройки на осветлението, музиката и дори ароматите в автомобила, като всяко едно ниво може да бъде моделирано с още куп други лични предпочитания.

Mini си представя Vision Urbanaut като превозно средство за споделена мобилност. Така например, цяло семейство би могло да получи достъп до автомобил, чрез приложение на телефоните. Компанията не разкрива технически детайли, но очевидно става въпрос за електромобил, който предлага и редица автономни функции.


Mini Vision Urbanaut


За момента няма шанс концепцията или нещо подобно да влезе в серийно производство, но със сигурност някои от решенията,загатнати във виртуалния прототип, рано или късно ще намерят приложение и на поточните линии.

Повече изображения на Mini Vision Urbanaut вижте в галерията:

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    sam ( преди 3 години )
    Цветето в саксията по колко пара ще ги харчат?
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Или може би: да, това е бъдещето: такива... хммм неща, които служат за придвижване от А до Б за незаинтересуваните, които търсят само транспорт и автомобили за любителите. И да се обособят два различни пазара за различни продукти свързани с "мобилността"
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Бъдещето на мобилността може би, но не и бъдещето на автомобила. Аз не искам яйце на колела, което се превръща в хол или спалня, искам кола, която се държи, изглежда и управлява като автомобил. Бил той с ДВГ или не.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 3 години )
    Това е някакъв виц, надявам се!
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    глас от тъдява ( преди 3 години )
    Като видях светещата емблема :Първата идея която може да влезе в сериино производство са LCD-емблеми , като се има впредвид че повечето коли са копи-пейст, защо да произвеждат емблема за Сеат, шкода и т.н. - купуваш колата и преди да ти я дадат я закачат на компютъра , който задава параметрите за които си платил, активира марката под която искаш да я купиш и готово- с новите PC на колела всичко е въпрос на настроики на компютъра.(вж Тесла)