IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Group готви флагмански електромобил за премиум марките си

Проектът с кодово име Landjet може да е седан с три реда седалки

Volkswagen Group вероятно подготвя нов флагмански електромобил, с кодово име на проекта Landjet. Свои версии на модела ще имат премиум марките на групата Audi, Bentley и Porsche. Информацията е споделена от запознати източници пред Automotive News.


VW Landjet
Audi RS E-tron GT

Все още не е ясно в кой моделен сегмент ще бъдат новите продукти със сходни гени. Предполага се, че машините ще трябва да имат място за три реда седалки и общо 7 места, но ще става въпрос за масивен седан, който да се изправи срещу доминанта Tesla Model S. И макар споменатото пространство за 7 души да е по-подходящо за SUV, ще ви припомним, че моделът на американската компания също се предлага във версия с три реда кресла.

Моделите от серията Landjet вероятно ще се произвеждат във фабриката на Volkswagen в Хановер, Германия. Заводът там като цяло е предвиден за по-големи и лекотоварни модели като вана Transporter и пикапа Amarok, но може да бъде настроен за производство на новия модел. Идеята зад подобен избор е, че заводите на Audi няма да могат да поемат лесно подобно производство. Това е потвърдено и от анонимен източник от компанията.

Първи на пазара ще се появи Landjet вариантът на Audi. Очаква се той да е готов през 2024 година, а след него да бъдат лансирани и версиите на Bentley и Porsche. Все още няма никаква информация за задвижващи системи и батерии, като единственият базов детайл, който се споменава, е пробег от 650 км с едно зареждане.

Преди лансирането на новия флагман, очакваме няколко електрически модела от Audi и Porsche. От "четирите ринга" ще пуснат спортния седан E-Tron GT (на водещата снимка), както и двете версии на Q4 E-Tron - конвенционален и купе SUV. От Porsche пък очакваме Taycan Cross Turismo и електрическа версия на Macan.

Audi RS E-tron GT може да видите в галерията:

0 от 500