IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche вече дори не крие Taycan Cross Turismo

Комбито се различава от стандартния модел и по увеличения пътен просвет

Компанията Porsche пристъпи към последни изпитания на електрическото комби Taycan Cross Turismo, като снимки на прототип на модела бяха публикувани от изданието Auto Express.


Porsche Taycan Cross Turismo


На тях машината е без никакъв камуфлаж, така че може да се придобие пълна представа за нейния дизайн. Електромобилът ще бъде построен на същата платформа Premium Platform Electric (PPE), която е използвана и за стандартния Taycan, като комбито се отличава не само по удължената задна част, но и по по-големия пътен просвет.

Техническите характеристики едва ли ще се променят. Това означава, че базовата версия на комбито ще получи електромотори с 530 конски сили и батерия с капацитет 79,2 кВт/ч. Ще се предлага и модификация с мощност 571 конски сили и акумулатор с 93,4 кВт/ч. Топ-версиите ще развиват 680 конски сили, а най-мощният вариант ще поучи 761 коня.


Porsche Taycan Cross Turismo


Премиерата на модела трябваше да се състои до края на година, но заради COVID-19 тя беше отложена за догодина. Електромобилът ще се произвежда в Цуфенхаузен, където е "заводът на бъдещето" (според Porsche). В него се използва само електроенергия от възобновяеми източници, като превозът на територията на завода става само с електрически превозни средства.

Снимки: Auto Express

0 от 500