IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 коли, предлагани само в един цвят

А легендарният Ford Model T дори не е сред тях

Да произвеждаш автомобил в един-единствен цвят определено в наши дни звучи нелепо. Особено при наличието на тежката мания за двуцветни и трицветни купета в десетки комбинации, налегнала автомобилното производство. Персонализацията в автомобилната индустрия е нещо много доходно в момента, като коства малко на производителите и доста на клиентите.



Точно наопаки, в началото на 20 век, изборът на определен цвят за каросерията е бил доста скъпо нещо, както за клиентите, така и за производителите. И освен това, бавел производството на дадена машина, поради тогавашните методи.

Появата на Ford Model T направила истинска революция през 1908 година. Не само защото Хенри Форд представил нов тип по-бърза поточна линия, но и решил радикално проблема с мотаенето при избор на цвят на машината, със знаменитата фраза „ всеки клиент може да избере за автомобила си, какъвто иска цвят, стига той да е черен”.



Разбира се, с развитието на технологиите, масовото производство вече не било затруднено от избора на цвят и гамата окраски на купетата станала огромна. За да се върнем към новата мода с комбинация от цветове. Но въпреки това, има определени модели, които в по-ново време и дори до днес се предлагат в един-единствен цвят поради някаква причина – била тя маркетингова, посвещаваща или друга.

Нека ви покажем 9 автомобила, които излизали от завода в само в един цвят:

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Даскала ( преди 3 години )
    Точно, колега! Имахме един служител, който обяви начало на кампанията: "Кой сме ние", след което напусна заради подигравките. Писах до МОН защо пускат неграмотни да взимат дипломи за средно... Лелките ми отговориха, че грамотността била лична отговорност на всеки, представи си!!!
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    * ( преди 3 години )
    Цветната слепота не е подсъдна. Докато неграмотността води до много главоболия и последно време е масово явление. Не си ли съгласен/на?Пък и светлосенките (ако това са тези 8 цвята, за които говориш) по колата я правят да изглежда още по-добре!
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Ти да не си далтонисг? От осем показани цвята се хвана за и-то?
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    * ( преди 3 години )
    " И, съгласете се, стой и добре, а ..."Сериозно ли това е вашият правопис?! Прочетено по този начин звучи налудничаво!!!Отчайващо е ...Справка: 8-*** снимка, последното изречение.