IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри напълно най-мощната Sonata

Версията N Line развива близо 300 конски сили

Обикновено компанията Hyundai слага приставка N LIne на свои машини със стандартни агрегати, които се отличава само със спортен външен види и с леко доработено шаси. Този път обаче подобренията са много повече и резултатът от тях е Hyundai Sonata N Line - най-мощната версия на модела.


Hyundai Sonata N Line


Седанът беше показан още в началото на септември, но сега от компанията разкриха неговите характеристики, като и цената на ключов пазар, какъвто е САЩ. Под капака на Sonata N Line е поставен 2,5-литров турбомотор от семейството Smartstream с комбинирано впръскване на горивото, който развива 294 конски сили и 422 Нм. При предишното поколение на модела най-мощната Sonata разчиташе на 2,0-литров двигател с 245 конски сили и 353 Нм, а при по-предишното се предлагаше вариант с мотор 2.0 T-GDI с 274 конски сили и 365 Нм.

Новият седан е оборудван с 8-степенна "роботизирана" скоростна кутия N DCT с два мокри съединителя, която е същата като при хот-хечовете Veloster N и i30 N. В сравнение със стандартната Sonata при версията N Line са усилени подпорите на силовия агрегат и е добавена система Launch Control. Задвижването е към предната ос, въпреки че платформата дава възможност за система 4х4, каквато има при "роднината" Kia K5.


Hyundai Sonata N Line


Динамичните характеристики на Hyundai Sonata N Line не се разкриват, но за ориентир може да послужи аналогичната версия на Kia K5, която ускорява от 0 до 100 км/ч а 5,8 секунди. Промени има и по шасито, което е с оригинални амортисьори и стабилизатори, а освен това за тази версия са предвидени по-големи спирачни апарати и 19-цолови джанти.

На външен вид версията N Line се отличава по агресивния дизайн на броните и по четирите тръби на изпускателна система. В салона има релефни седалки с комбинация от кожа и плат, червени шефове и метални педали. Предлага се и специфична графика на приборния панел.

Още снимки на спортната Sonata - вижте в галерията:


В САЩ тази версия вече се предлага за 33 200 долара, но тя не е най-скъпата в гамата на модела. Хибридният вариант на Sonata струва с 200 долара повече. Очаква се версията N Line да се появи и на други пазари.

Снимки: Hyundai

0 от 500