IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai превърна i20 в малка ракета

Хот-хечът i20 N идва с 204 конски сили и агресивна спортна визия

Hyundai представи най-новото попълнение в спортното си подразделение N. Малкият i20 N идва с агресивна визия и масивна мощност, като се изправя срещу конкуренти от ранга на Ford Fiesta ST и VW Polo GTI.


Hyundai i20 N


Малкият хотхеч е вдъхновен от състезателната машина i20 WRC. И както рали-версията, тази с логото N изглежда доста по-различно от конвенционалния градски модел. Първото, което се набива на очи е фирменият син цвят, наречен Performance Blue. Решетката на двигателя е променена, като носи емблемата на спортната дивизия, промени има и по бронята, която има по-масивен въздухозаборник.

Отзад виждаме променени светлини, броня с дифузьор и масивен спойлер. Хечбекът е "обут" със специални 18-инчови джанти и спортни гуми. В салона акцент са спортните седалки с интегрирани облегалки за глава, спортен волан и скоростен лост, метални педали и инструментален панел със специализирани графики.

Hyundai i20 N разчита на ново поколение 1,6-литров турбодвигател с интеркулер и специална водна помпа. Максималната му мощност е 204 к.с. достигана в диапазона 5500 - 6000 об/мин, а максималният въртящ момент от 275 Нм се постига между 1750 и 4500 об/мин. Тягата се предава към предните колела чрез усилена 6-степенна механична скоростна кутия.


Hyundai i20 N


От Hyundai се хвалят, че при тегло от 1190 кг, новият i20 N е с много добро съотношение мощност - тегло (171 к.с. на тон). Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6,7 секунди, а максималната скорост е 230 км/ч. На разположение е лаунч контрол, а опционално се предлага механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Мощният хечбек има няколко режима на задвижване - Normal, Eco, Sport, N и N Custom. Последният позволява водачите сами да настройват неща като отзивчивост на дросела и волана, интервенцията на стабилизиращите програми, както и звука на двигателя.

Hyundai i20 N


i20 N е с модифицирано и усилено шаси, а окачването е с нови пружини и амортисьори. По-специални са и спирачките, които разчитат на 320-милиметрови дискове. Налице е и пакет системи за безопасност и асистиране на водача Hyundai SmartSense, с функции като аварийна спирачка, асистент за поддържане на лентата, засичане на пешеходци и препятствия на пътя и др.

Hyundai i20 N ще е на пазара в началото на следващата година, тогава ще станат ясни и цените.

Повече снимки на атрактивния модел вижте в галерията:


Снимки: Hyundai

0 от 500