IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Hyundai i20 ще има N версия

Корейците искат да продължат успехите на i30 N

И Hyundai i20 ще има N версия

Субкомпактният Hyundai i20 също ще се сдобие с по-мощна и бърза версия с означението N, показват папарашките кадри от Северната дъга на „Нюрбургринг”. По-големият i30 N се оказа изключително успешен от лансирането на тази версия, а за това помагат и успехите на състезателния i30 N TCR в световния пистов шампионат WTCR, където миналата година титлите взеха Габриеле Таркуини и корейската марка.

В същото време малко популярната версия Coupe на i20 е автомобилът, с който Hyundai участва в световния рали шампионат (WRC) и е логично този модел също да получи по-впечатляваща версия по отношение на мощността, скоростта и динамиката.

На пръв поглед екстериорът на i20 няма да се промени особени за версията N, но кадрите от „Нюрбургринг” показват 18-инчови джанти и спортни гуми, както и по-големи спирачки, заети от i30 N.

Все още обаче не се знае какъв двигател са избрали в Hyundai за i20 N, като е възможно тази версия да получи по-мощен вариант на 1,6-литровия 4-цилиндров турбо мотор от Kona, а с очакваната мощност от 200 или малко повече конски сили, корейският модел ще е сериозен съперник на Ford Fiesta ST.

Hyundai i20 N трябва да се появи догодина, като моделът i20 отива към края на жизнения си цикъл и така по-спортната версия ще запази присъствието му до появата на следващата генерация на автомобила.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Успешен, защото за две седмици през януари в Германия са разпродадени всички наличности, които били уж за цялата 2019 г.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кога i30 N е бил "изключително успешен" модел, че нещо не се сещам? Не е лоша кола, като цяло, но с посредствени характеристики за цената, която и искат. Така, че няма нужда да ги пишете тези глупости и да им правите подобна реклама, която не отговаря на действителността. Хюндай бяха изгодни и вървежни коли,когато цените им бяха нормални. В момента цените им са ненормално високи и са супер неизгодна сделка. А при евентуална продажба след време си много вътре,защото не държат цена на старо.