IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porche Taycan и дрифт? Става, ако за волана е шампион от Формула 1

Нико Розберг подкара най-мощната версия на електромобила (ВИДЕО)

Какво става, ако се съберат пенсионират шампион от Формула 1 и електромобил с мощност 751 конски сили и 1050 Нм въртящ момент? Отговорът на този въпрос дава Нико Розберг, който се запозна с Porsche Taycan Turbo S и имаше възможност да направи няколко обиколки с него на пистата "Нюрбургринг".


Нико Розберг Porsche Taycan


Германският пилот определено остава впечатлен от характеристиките на седана, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди и до 200 км/ч за 9,6 секунди. Това се постига благодарение на факта, че въртящият момент е на разположение на водача веднага след потеглянето.

Розберг пробва различни неща на пистата, като в първия ден дори си направи състезание с германския експерт по спортни автомобили Матиас Малмеди, който кара същата кола. По време на първата обиколка се вижда, че Нико не познава добре трасето, но бързо "влиза в час" и още на втората подлага Малмеди на сериозен натиск.



Накрая шампионът във Формула 1 от 2016 година показва, че Porsche Taycan Turbo S става и за дрифтове, които са толкова впечатляващ, че човекът с камерата на предната седалка в колата има огромният късмет, че не е обядвал, преди да се качи до Розберг.

Видео: YouTube

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен потребител ( преди 3 години )
    ЗаД волана
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    3 пистата е около 25км, и Ф1 въртят около 5-6км и те не включват северната дъга. Розберг познава я разбира се, не за първи път кара там (цялата).По скоро първата обиколка свиква малко с колата, което е нормално (само не и за експертите на медията, които явно още от бокса може да изстискат колата на 110% )
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Фен f1 ( преди 3 години )
    Пешка ако Розберг не познава тази писта не знам кой би е познавал.Чети си домашното за f1?
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Фен ( преди 3 години )
    Времената на Тайкана на подготвено трасе можете да ги видите като напишете "DragTimes Taycan". Влачи и 4-те гуми на старт. На Северната дъга на Нюрбургринг racing-такситата Ягуар F-Type SVR и XE SV Project 8 минават с 1 резервоар 3 обиколки. Докато електрическият Jaguar i-Pace стига до ШЕСТ, защото на всяко спиране връща ток обратно в батерията. Статията в Аутомедия по темата се казва: "Електромоторите на Jaguar се оказаха по-ефективни от V8" и е от 26.12.2019
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Porsche BG ( преди 3 години )
    Тайканът е върхова машина! Първият Taycan Turbo S у нас се внесе още в началото на март в същия зелен цвят по поръчка на клиент. ХВАЛА на хърватите Rimac Automobili, които дадоха задвижването на този звяр и които са единствените, притежаващи технологии от ранга на калифорнийските ел. коли.