IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шампион във Формула 1 се похвали с хиперкола за 2 млн. долара

Нико Розберг вече е собственик на електрическия Rimac (ВИДЕО)

Световният шампион във Формула 1 от 2016 година Нико Розберг стана собственик на новата хиперкола Rimac. Германецът, който се отказа от автомобилния спорт след спечелването на титлата, е платил 2 млн. долара за колата, като в продължение на 6 месеца е обмислял покупката.


Rimac


За този период бившият пилот е успял да тества Ferrari SF90 Stradale, Rimac Concept Two, Aston Martin Valhalla и Koenigsegg Regera, като в крайна сметка се е спрял на хърватския електромобил. Розберг обяснява избора си с това, че е фен на електрическите модели и вярва, че те скоро ще бъдат доста масово разпространени.

Самият Rimac Concept Two притежава впечатляващи характеристики, като максималната скорост достига 412 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 1,85 секунди. Тези характеристики могат да впечатлят дори пилот от Формула 1.



От хиперколата ще бъдат произведени само 150 бройки, като на предния капак е поставено лого с буква R, което съответства на името на основателя на бранда Мате Римац. То се отнася и за фамилията Розберг, като Нико вече показа своята нова придобивка с канала си в YouTube.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Да да ( преди 3 години )
    Тествал е и много му харесва! Между другото е фен на Тесла и предложи да кара на Ринга за рекорда за който Тесла се подготвя! Но си е търсил кола за 2 млн евро, а Тесла няма такава!
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Rimac ( преди 3 години )
    700 души от цял свят работят по тази кола от години в супер свежарска работна атмосфера. C-Two е може би единственият хиперкар с монокок и шаси, отлети в общ карбонов калъп + още 1000 други предимства.