IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-важни неща в подготовката на колата за зимата

Гуми, акумулатор, защита за боята: пестенето от тях всъщност излиза по-скъпо

Пътните условия в България са на път драстично да се променят в близките седмици, както се случва всяка година. Всеки шофьор е наясно, че е задължително да подготви автомобила си за зимата. Но от гледна точка на семейния бюджет есента е сложен период: в него още има дълбока яма от почивката през август, да не говорим за началото на учебната година, нуждата от зимни дрехи и обувки... В резултат немалко хора се принуждават да направят компромиси, и най-често те са за сметка на колата. Да отложат смяната на гумите или да изберат по-евтин вариант с употребявани; да рискуват да покарат още със стария акумулатор; да долеят за пореден път антифриз, вместо цялостно да го подменят. Лошото е, че тези икономии винаги ни излизат през носа: спестените грижи могат да доведат до сериозни и скъпи за оправяне повреди. Да не говорим за риска за сигурността ни на пътя, който дори не може да се оцени в пари.
 
  
зима, зимни условия, сняг
  
  
Разбира се, съществува възможността за покупка на изплащане, но повечето хора са скептични. Първо, не за всички стоки има добре развити такива схеми, и второ, налага се да сключите няколко различни договора - за гумите, за акумулатора и т.н. - и за всеки да минете през досадно одобрение, а после всеки месец да имате грижата за по няколко дължими вноски...
За щастие в наши дни има достатъчно модерни финансови продукти, които могат да ви спестят това. Като например новата Visa Classic Shopping Card на УниКредит Булбанк - международна безконтактна кредитна карта, която дава възможност да купувате стоки над 100 лева на вноски за между 3 и 36 месеца.


10 ключови въпроса за зимната подготовка на колата (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Да не говорим, че премиум всесезонни гуми са по-добри от стари зимни или евтини зимни и написаното да оставяш колата когато има сняг и лед е абсолютна глупост. Ако краш на ръба и със шипове да си няма спасение.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Трябват ли ви зимни ( преди 3 години )
    Ами не - след 2 зими с Мишелин Кросклимат+ включително и Драгалевци, Кокаляне, Панчарево в ден с обилен снеговалеж - никакви проблеми.
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    м дааа ( преди 3 години )
    Бавно с годините качеството на подобни статии се повишава . Както е казал Вазовия герой "Аферим, бабо , машалах"
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Честито, успя. Чао