IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-те най-евтини коли с автоматик в България

Изборът чувствително намаля от влизането в сила на новите еконорми на 1 януари

Ръчни скорости или автоматик? И двата варианта си имат своите привърженици с убедителни аргументи. "Ръчката" е по-ангажираща, дава повече контрол и мнозина я свързват с автентичното удоволствие от шофирането. Освен това като цяло е по-безпроблемна. Автоматикът пък означава удобство, особено в големите градове, където така или иначе "автентичното удоволствие от шофирането" отдавна вече е изгубено. Неслучайно в последните години балансът неумолимо клони към втория тим трансмисии, а делът на ръчните постоянно намалява.
 
  
автоматик, лост
  
    
Големите промени на пазара през 2020 покрай новите стандарти за емисиите обаче се отразиха и на предлагането на автоматици. В близкото минало дори и най-достъпните модели като Dacia Sandero предлагаха опция с два педала. Проверката ни в каталозите на вносителите днес показва, че евтините варианти с автоматик са намалели чувствително в последните месеци. В извадката сме взели предвид най-широкия смисъл на понятието "автоматик" - както класически хидротрансформатори, така и трансмисии с двоен съединител, "роботизирани" ръчни кутии и безстепенни вариатори. На практика всичко, което дава възможност на шофьора да не превключва ръчно. Освен това за всеки модел сме посочили само най-достъпния ценово вариант. Цените са посочени спрямо официалните ценови листи.
   
 
20-те най-евтини коли с автоматик в България (ГАЛЕРИЯ):


 
 

0 от 500
  • #21
    7 rate up comment 6 rate down comment
    До КуроЛюба ЛапаДухо ( преди 3 години )
    Става дума за коли, не за руски каруци.
  • #20
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    От всичките, само Мегана е кола. Другото е теснотия и измами основно от ФВ груп.
  • #19
    9 rate up comment 3 rate down comment
    до 17 ( преди 3 години )
    Любе, Лада не се продава понастоящем в ЕС, включително и в България. Чакат типово одобрение на ревизирани коли, покриващи екостандартите. И като го дочакат, цената ще е малко по-различна от миналогодишната
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до 18 ( преди 3 години )
    То си пише "най-евтините", а не "нормални според представите на бай Иван с Астрата" :D
  • #17
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Иван ( преди 3 години )
    Като им сложиш нормалните екстри та що годе да имаш самочувствие, че караш кола от 21 век и да не те е срам, че чисто новата ти кола има по-малко есктри от 15 годишна Алфа 159 ... и рязко цената скача над 45 - 50 000лв. Ама иначе си пишем стаийки, да се намираме на работа ....
  • #16
    4 rate up comment 8 rate down comment
    КуроЛюба ЛапаДухова ( преди 3 години )
    ЛАДА Имат автомат и е по евтина от вашия но1
  • #15
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Гойко ( преди 3 години )
    На кой казвате качак? На рендето на този модел по му отива да се казва ***..Сещам се за лафа на срьбски език от ехните автосервизи : Со Борче ,со Мачка и со Пичка НЕ РАДИМ!!!
  • #14
    3 rate up comment 7 rate down comment
    lcr ( преди 3 години )
    Ужас...за тези пари....има коли и коли в пьти по добри от тези консерви 40 бона за какво там беше нисан кашкай...*** името.Хамър ще да е....и всичките имат автомат....а някои хамьри имат и по два автомата.
  • #13
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Някой си ( преди 3 години )
    Аз кола тук не видях...пък и за автомати , каптечници говорят....Правилната кола трябва да има над 6 цилиндъра..Пьк после на кой как му аресва...с пръчка или без.
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Пъпчивите ( преди 3 години )
    Коментатори по-кротичко