IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW i8 стана италианска суперкола за 800 000 евро

Баварският хибрид е в основата на модел на възродената марка Taraschi

Италианската компания 1-Off възроди бранда Taraschi, който просъществува от 1947 до 1961 година. Сега под тази марка ще се продава хибридна суперкола Berardo, която представлява основно преработено BMW i8. Нейната цена е 7 пъти по-висока от тази на оригиналния модел.


Taraschi Berardo


Името Berardo не е избрано случайно. Така са наричали основателят на фирмата Meccanica Taraschi, която произвежда спортни и състезателни коли през 50-те години на миналия век. Проектът сега е спонсориран от сина му Тацио, като му партнира група ентусиасти, обединени под името Squadra Corse Taraschi. Те са занимават с оказване на помощ на колекционери и собственици на оригинални машини Taraschi при търсенето на резервни части и ремонт.

Външността на суперколата е вдъхновена от историческия модел Giaur 750 Sport Champion - най-успешната машина на Берардо Тараски, като много трудно е в нея да бъде различено BMW i8. Напълно оригиналната каросерия е направена на ръка от алуминий, като са запазени вдигащите се врати на баварския хибрид. В салона не са правени съществени промени, като в него преобладават кожа и дърво.


Taraschi Berardo


Силовият агрегат също е запазен, като в него влизат бензинов турбодвигател с 3 цилиндъра и обем 1,5 литра, който е комбиниран с електромотор на предната ос и батерия с капацитет 11,8 кВт/ч. Ако при BMW i8 задвижващата система предлага 374 конски сили, то при Taraschi Berardo мощността скача за 420 конски сили. По желание на клиента тя може да бъде увеличена и повече - до 470 или дори до 520 конски сили.

И ако BMW i8 ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, то Taraschi Berardo  прави същото за 3,9 секунди. Максималната скорост също е различна - 250 срещу 278 км/ч.

Още снимки на италианския суперхибрид - вижте в галерията:


Премиерата на италианската хибридна суперкола се състоя в автомобилния музей в Торино, като поръчки за нея вече се приемат. Цената на всеки екземпляр е 800 000 евро, което е 7 пъти повече, отколкото струва BMW i8. Впрочем, баварският модел вече е спрян от производство и негов приемник не се предвижда.

Снимки: 1-Off

0 от 500