IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW приключи с хибрида i8

Последната бройка от суперколата слезе от конвейера

Още преди време от BMW обявиха, че предстои спиране на серийното производство на хибридната суперкола i8 и то вече е факт. Предвиждаше се, спортният модел да се задържи на конвейера до края на годината, но пандемията от коронавирус промени плановете на баварския производител. 


BMW i8


Последният произведен екземпляр от модела стана роудстър, който получи цвят на каросерията Portimao Blue. Всъщност, това е и единственото BMW i8, боядисано в този цвят в цялата история на модела, която започна преди 6 години. Оттогава компанията е произвела 20 500 бройки от спортния хибрид.

Въпреки, че търговският успех на i8 не може да бъде определен като голям, моделът се считаше за флагман на BMW от гледна точка на технологиите. В компанията се гордеят както с лазерните фарове и карбоновия салон, така и с дизайна на автомобила, чиито корени стига до концептуалният модел Vision EfficientDynamics, представен още през 2009 г. Това обаче не пречи на спортната кола да изглежда авангардно дори в наши дни.

В BMW не предвждат пускането на директен наследник на i8, но голяма част от технологиите – най-вече при хирбидното задвижване, вече се използват при други модели на марката. Това позволи на компанията да реализира своите планове за електрификация на моделната гама.

Снимка: BMW

0 от 500