IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви хибрид със 100 км пробег на ток

Компанията ще предложи бонуси на собственици на автомобили със смесено задвижване

Германският производител BMW разработва цяла гама нови електромобили, сред които са моделите i4 и iNext, но не забравя и хибридните технологии. Баварците подготвят нов такъв модел, който ще се зарежда от електропреносната мрежа, като той ще може да изминава 100 км само на ток, заяви Питър Нота, член на Борда на директорите на BMW.


BMW хибрид


Той не пожела да разкрие подробности за модела, като съобщи единствено, че до края на годината BMW ще предложи на клиентите си 12 „зареждащи“ се хибрида. Нота очаква увеличение на електрифицираните автомобили на марката, като до 2025 г. техният дял трябва да бъде между 15 и 25% от общите продажби. А през 2030 г. този показател трябва да достигне 50%.

„Електромобилите стават все по-популярни с всеки изминал ден, но хибридните технологии все още са по-приемливият вариант, тъй като те могат да иминават малки разстояния само на ток, но пък общият им пробег без допълнително зареждане е далеч по-голям“, обясни един от шефоете в баварския концерн.


BMW хибрид

Нота разкри също, че съвсем скоро BMW ще предложи специална програма на собственици на хибридни автомобили на марката. Тя предвижда натрупването на точки за всеки изминат километър само на електричество. Събраните точки ще могат да бъдат заменяни срещу бонуси и възнаграждения от компанията. Какви точно ще бъдат те, засега баварският производител не разкрива.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Нищо не знаеш. Променливо "я" е граматика за 6-ти клас. А като нямаш средно, според закона не следва да имаш и книжка.
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    100 км по надолнище с попътен вятър при 20 градуса и гладък асфалт, знаем ги тези километри колко са вярни.
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ХАХАХА те и Фолксваген имат един модел на ток , готвиха го 2 години и от преди Нова Година десетки хиляди стоят паркирани из германия с обещанието че съвсем скоро ще ги предадат на собствениците . Последно казаха че ще им ги предадат с инсталиран софт , колкото да се движат и след няколко месеца ще им ги актуализират с обещаните функции.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Готви, само да не го предобри...