IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на BMW iX3 стартира през лятото

Електричекия кросоувър на баварците ще се сглобява в Китай

Електрическият кросоувър BMW iX3 ще се произвежда в Китай, обявиха от прес-службата на баварския производител. Очаква се първите бройки от модела да бъдат готови в края на лятото, а клиентите ще получат колите си в края на годината.


BMW iX3


Това ще бъде първият сериен електромобил, който ще се предлага под основния бранд BMW. Досегашните модели на ток бяха продавани под суб-бранда BMWi. Производството на кросоувъра ще се осъществява в съвместното предприятие BMW Brilliance Automotive, допълват от компанията.

Съвременната платформа, на която е изграден автомобилът, позволява неговото производство с всякакви възможни видове двигатели – бензинови, дизелови, зареждащи се хибриди и напълно електрически.


BMW iX3


Кросоувърът е оборудван с иновационния електрически силов агрегат BMW eDrive, който обединява в едно мотор, трансмисия и блок на електрониката. Всичко това позволява намаляване на теглото и компактни размери на самия агрегат.

Благодарение на използването на нов тип батерии, пробегът с едно зареждане ще бъде 440 км по цикъла WLTP. За 2021 г. BMW планира премиерата на още два електромобила - BMW i4 и iNext, които също ще получат силов агрегат eDrive.

Снимки: BMW


0 от 500