IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 10 на най-влиятелните електрически марки

Проучването на Qianlong включва и оплакванията на собствениците

Базираната в китайския град Гуанчжоу Qianlong Electronic Group направи класация на най-влиятелните марки електромобили на пазара. 


Tesla


Експертите са обърнали внимание не само на технологиите, но и на жалбите от собствениците, както и на отзивите за качеството на моделите на ток. Влияние върху репутацията на марките оказват също иновациите, а също така социалната и корпоративна политика на производителите.

Лидер в класирането е Tesla, чийто индекс е 8,57. На сравнително малко изоставане от водача се нареждат германските компании Audi (8,25) и Volkswagen (8,14). А четвърта позиция е за разположената в Гуанчжоу китайска фирма GAC NE, чийто индекс е 7,77. Място сред първите 5 намира и BMW – 7,67.


BYD


Втората петица стартира с китайския производител BYD (7,56), следван от сънародникът си Geely (7,37) и от друга компания от Поднебесната империя – BJEV (7,26), която всъщност е подразделение на концерна BAIC и се е специализирала изцяло върху разработката и производството на електромобили. На девето място се нарежда германският Mercedes-Benz (6,96), а на десето - китайската Nio (6,95), която беше създадена едва през 2014 г.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #1 може би класацията не е за бройки продадени, а за влиятелни.. как да е. Не разбирам защо го няма Елмо 70 тук..
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    След Тесла, най-много ел.коли в света продават Рено-Нисан, но интересно защо ги няма в класацията на китайците, но пък са сложили консервените кутии на ФВ от които не са продали още нито една ;))). За китайските марки мога да ги разбера (или и ФВ им е като родна марка ;)))).