IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpina получи забрана за мощно i8

Това противоречало на "еко-философията" на баварския суббранд

Alpina получи забрана за мощно i8

Шефът на германското тунинг ателие Alpina разкри в интервю за западно издание, че BMW му е забранила да работи върху по-мощна версия на хибрида i8, тъй като това противоречало на "еко-философията" на суббранда i.

Инженерите на Alpina вече са направили прототип на суперавтомобила с 4-цилиндров турбо двигател и дори са започнали тестове. Според  Андреас Бовензипен, тунинг ателието е подобрило значително задния подрамник, за да стане възможно инсталирането на 4-цилиндровия двигател. В резултат на подобренията, общата мощност на хибридния блок на i8 станала около 460 коня, или със 100 повече от заводския модел.

BMW i8

Ръководството на BMW обаче не оценило резултата, тъй като не отговарял на "зелената" идеология на марката. Освен това баварската компания обяснила, че подобен мощен i8 можело да измести автомобилите на спортното подразделение на марката М.

Снимки: BMW

0 от 500