IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Dacia на ток излиза в два варианта

По-слабата версия на Spring ще струва 10 000 евро, а по-скъпата - 15 000

Френският производител Renault ударно електрифицира моделната си гама и в крайна сметка този процес засегна и дъщерната компания Dacia. Вече е известно, че тя е готова с първия си модел на ток - електрически кросоувър, който ще се казва Spring, а сега се появяват и нови подробности за него.


Dacia Spring


Изданието Autoevolution съобщава, че премиерата на електромобила ще се състои на 15 октомври в рамките на конференцията eWays, организирана от Renault. На същото събитие френската марка ще покаже и свой електрически модели, за който се твърди, че ще има пробег с едно зареждане на батериите от над 600 километра.

Що се отнася до Dacia Spring, той ще се появи в поне два варианта, като тяхната стойност ще е между 10 000 и 15 000 евро. Благодарение на това, румънският модел ще бъде и най-евтиният електромобил, предлаган в Европа.


Dacia Spring

В основата на Spring е платформата, използвана за Renault City K-ZE. Базовият вариант, струващ 10 000 евро, ще получи един електромотор с мощност 45 конски сили и батерия с капацитет 26,8 кВт/ч. Тази комбинация ще осигури пробег от 200 км с едно зареждане.

По-мощният и по-скъп вариант ще получи батерия с 48 кВт/ч, а мощността на електромотора ще е около 68 конски сили. Пробегът при нея ще е 300 км, което определя и по-високата цена.

Снимки: Dacia

0 от 500
  • #1
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Filbor ( преди 3 години )
    Значи ако в Румъния дават субсидия по 11 250 евро помощ за електромобил, то излиза че там по-евтиния ти го подаряват. Плюс 1250 евро бонус да си го зареждаш от бързи платени зарядни станции :)