IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приложение за смарфтон на Skoda открива повреди в автомобила

Програмата Sound Analyzer използва изкуствен интелект за работата си

Чешкият производител Skoda планира да предложи нов софтуер, който да позволи по-точна диагностика на автомобилите. Той ще работи като приложение за смартфон и ще използва изкуствен интелект, съобщават от компанията.


Sound Analyzer


Разработката е на отдела за обслужване на клиентите на Skoda, като носи името Sound Analyzer. Програмата може да записва шума, издаван от автомобила, след което анализира данните и ги сравнява с предварително зададени образци. Ако бъде открита някаква разлика, новият софтуер може да разпознае причината за дефекта и да го отстрани.

Подобна технология ще помогне за икономия на времето на специалистите в сервизите на компанията. Приложението е част от цяла нова система за цифровизация, която също е разработка на експертите от Skoda. Те смятат да продължат да използват изкуствения интелект и в други направления.


Sound Analyzer


Самата програма е доста сложна за създаване, но нейният алгоритъмът на действие е лесно разбираем за собственика на автомобила. Единственото, което той трябва да направи, е да запише звука по време на движение и да го анализира с помощта на смартфона, след което получава информация за евентуална неизправност на превозното средство, както и за начина, по който тя лесно може да бъде отстранена.

Снимки: Skoda

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ДВГ ( преди 3 години )
    На времето в сервиза на Механото имаше един майстор - Ангел и всички му се смеехме, щом дойде кола с проблем в мотора, той вади един лекарски стетоскоп и слушаше с него. Луда работа !
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Шкодилака е по-добра кола от Фауве, заради някои дребни козове в ръкавите на чехите и заради стремежа им да надскочат фирмата майка
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много хубаво. Ама междувременно е добре да си оправят и съществуващото приложение, че е пълен *** и работи когато си иска. Направо изтръпвам като знам, че колата може да се отключва през него...