IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци направиха виртуален ключ за автомобил

Технологията на Bosch представлява приложение за смартфон от нов вид

Германци направиха виртуален ключ за автомобил

В наши смартфонът е не само средство за провеждане на разговори, но и за най-различно общуване между хората. С него те влизат в социалните мрежи, където си комуникират активно, а също така пазаруват онлайн и какво ли още не. Някои хора са до такава степен обсебени, че дори за миг не се разделят с телефона си.

Особено модерни напоследък са най-различни приложения, като едно от тях вероятно ще окаже сериозно влияние върху автомобилната индустрия. Инженерите на Bosch са създали софтуер, с чиято помощ да се отключва или заключва автомобила. Тяхното приложение се различава от вече съществуващите, тъй като при нето смартфонът може да не се вади от джоба или чантата на собственика. Автомобилът сам открива уникалния номер на устройство и отварят врата само на притежателя на телефона.

Създателите на технологията са измислили и вариант, ако телефонът бъде загубен или откраднат. Системата може да бъде деактивирана от онлайн-сервиз. На теория подобен ключ е напълно сигурен, тъй като при стандартния безключов достъп крадците могат да прихванат сигнала между дистанционното и автомобила. Сега цялата информация се предава чрез Bluetooth-канал.

За да се разбере, доколко подобна услуга ще се търси, авторите на проекта са направили проучване. То показва, че 46% от мъжете и 32% от жените с радост биха се възползвали от подобно приложение. Общо на 54% от анкетираните са готови веднага да инсталират технологията на телефона си.

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Име ( преди 4 години )
    а защо не направят да се отварят и палят колите с код, и копчетата да са с тачскрийн функция с която освен кода ще се вземат и пръстовите отпечатъци. Ако не съответстват, с малко повече време с втора и трета идентификация да може да се пали.много неща може да се направят, но не им е изгодно.
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Добавена Стойност ( преди 4 години )
    Браво! Това добавя минимум 5 хилки към цената на мерджана.
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    . ( преди 4 години )
    Технологичните крадци потриват ръце, пеят и танцуват :)
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    васо ( преди 4 години )
    Номер 11 и брат му 8, от училището за бавноразвиващи се, ако сте имали възможността да видите елия свят, ама явно не сте, и идете в техн, музей във Виена, музея на Мерцедес, на Бмв.на Порше и пр.Щяхте да видите елколи от преди 120 години, хибриди на по 100 и пр. чудесии, когато любимите ви японци са прозвеждали ръчни водни помпи.Да не говорим, че Бош е безспорен лидер в авт, електроника,както Осрам и Хела, в тъпите ви японски бангии е пълно с немски чаркове и технологии.Мъка невежеска.
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тея пак измислили и открили нещо. Открили топлата вода. Нищо, че другите я знаят отдавна, важното е да се каже, че и те са я открили. Открили са я за себе си обаче е една от подробностите, а не са я открили по принцип. Малка подробност, както винаги. Но тези подробности не са от значение за облъчените германофилчета за които лоените немски мозъци са открили всичко на този свят. Следва да кажем: Доичланд юбер алес и да се метнем от последният етаж...
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тя една нова технология са измислили амаа, bluetooth, сефте я чувам!
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #5 баце, те ако те водят при колата и сега могат да те заведат да им я отключиш или да си дадеш ключа, та не виждам накъде биеш с това.. по-скоро проблема е, че всичко софтуерно е въпрос на малко време да се хакне..
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те немците са номер едно по виртуалните неща. кеф ти високи технологии, кеф ти хибриди, кеф ти електрички, абе всичко са измислили тея немци да знаете. Ама, като отидеш в шоурума и те посрещат с това каква нафтова печка искате да си вземете. Викам му на дилърчето, че искам нещо електрическо или хибридче поне, а той ми вика да не се плаша, че дизела поне още 30 г. щял да се кара. Къде го питам? Нали в Европа го забраняват! А той ми вика да не се плаша, че това били лъжи. У нас поне още 100 г.
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пешиии мамин златен .. не се превежда онлайн-сервиз, а онлайн услуга. Втори клас не си ли минал да те таковам в неграмотника .. нема ли кой да го уволни тоя бе, п****** всичките статии тука. А уж сте хубав сайт тццтцтцтцц
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Бош са специалисти по софтуерите. Знаем ги! А някакъв нов софт за емисийте няма ли? Или поне ъпдейт за стария да пуснат!