IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци направиха виртуален ключ за автомобил

Технологията на Bosch представлява приложение за смартфон от нов вид

Германци направиха виртуален ключ за автомобил

В наши смартфонът е не само средство за провеждане на разговори, но и за най-различно общуване между хората. С него те влизат в социалните мрежи, където си комуникират активно, а също така пазаруват онлайн и какво ли още не. Някои хора са до такава степен обсебени, че дори за миг не се разделят с телефона си.

Особено модерни напоследък са най-различни приложения, като едно от тях вероятно ще окаже сериозно влияние върху автомобилната индустрия. Инженерите на Bosch са създали софтуер, с чиято помощ да се отключва или заключва автомобила. Тяхното приложение се различава от вече съществуващите, тъй като при нето смартфонът може да не се вади от джоба или чантата на собственика. Автомобилът сам открива уникалния номер на устройство и отварят врата само на притежателя на телефона.

Създателите на технологията са измислили и вариант, ако телефонът бъде загубен или откраднат. Системата може да бъде деактивирана от онлайн-сервиз. На теория подобен ключ е напълно сигурен, тъй като при стандартния безключов достъп крадците могат да прихванат сигнала между дистанционното и автомобила. Сега цялата информация се предава чрез Bluetooth-канал.

За да се разбере, доколко подобна услуга ще се търси, авторите на проекта са направили проучване. То показва, че 46% от мъжете и 32% от жените с радост биха се възползвали от подобно приложение. Общо на 54% от анкетираните са готови веднага да инсталират технологията на телефона си.

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    #4 втори опит, че ме ( преди 4 години )
    Значи вече няма нужда от "меча ***", "подбран или подправен ключ", "прихващане на сигнала" и т.н., за да откраднеш кола - просто "завеждаш" любезно собственика на колата до нея, "помолваш" го да ти остави и телефона, и го пускаш по живо по здраво. Не искам да живея в този нов "модерен" и "иновативен" свят. Но пък и кой ли ме пита - ще си го направят така или иначе...
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Значи вече няма нужда от "меча ***", "подбран или подправен ключ", "прихващане на сигнала" и т.н., за да откраднеш кола - просто "завеждаш" любезно собственика
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Той ( преди 4 години )
    На представянето на HUAWEI Mate 20 заявиха, че работят съвместно с някои световни автомобилни компании точно по този проект - дистанционно и ключ за запалване в телефона.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    проблема е като падне батерията трябва да има безжично зарядно вградено в бронята на автомобила оставаш телехона за пет минути и е о. к.
  • #1
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    що направо не отворят вратата на колата и да я оставят запалена :)