IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Apple разработват CarKey за iPhone

Функцията ще бъде вградена в самия смартфон, а не в приложение

Германският автомобилен производител BMW работи заедно с Apple за създаването и разработването на нова функция, наречена CarKey, която позволява на собствениците да използват своя iPhone, за да отключат автомобила и стартират двигателя му.

Според данните, получени от ранния код на iOS 14, новата разработка няма да се появи като отделно приложение, а ще бъде функция, вградена в смартфона. По този начин, за да се отключи колата и да се стартира двигателя, вече няма да бъде нужно да се изважда телефона от джоба или от дамската чанта. Информацията беше споделена от фен сайта Apple 9to5Mac, който отбелязва, че BMW ще стане пионер на услугата.

CarKey

Най-просто казано, очаква се собствениците да могат да заменят ключа от автомобила си с телефона, да отключат, заключат и да стартират колата без ръцете си. Освен това смартфонът ще може да се синхронизира автоматично с Apple CarPlay и да работи като медиен хъб по-ефективно от досега.

BMW е ключова компания в Car Connectivity Consortium (CCC), който работи за създаването на индустриален стандарт за нови цифрови услуги за обмен на данни между превозни средства и свързани устройства. Консорциумът включва още Apple, Audi, Continental, Denso, GM, Hyundai, LG, Panasonic, Qualcomm, Samsung и Volkswagen, което говори за появата на подобни услуги в бъдеще за различни устройства и марки.

iPhone

Всички данни от CCC показват, че Digital Key v3.0 ще използва Near Field Communication (NFC), същата технология, която позволява извършването на безконтактни плащания. Използването на NFC означава, че трябва да има високо ниво на хармонизация между производителите. Тази техническа спецификация означава, че CarKey вероятно ще дебютира на най-новите модели iPhone.

0 от 500