IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци показаха нова технология за зареждане на смартфон в колата

Тя работи в нискочестотния диапазон и може да захранва няколко различни компонента

Американци показаха нова технология за зареждане на смартфон в колата

Множество съвременни автомобили предлагат безжични зарядни устройства, но решението на Yank е много по-универсално. Технологията се основава на триизмерни антени и напреднали разработки на усилвателите, което позволява зареждане на мобилния телефон от всяка точка на автомобила. Всичко, което се изисква е, смартфонът да поддържа безжично зареждане или към него да е свързан адаптер.

Основната особеност на новата технология, разработена от базираната в Ню Йорк компания е, че тя може не само да зарежда няколко устройства едновременно, но също така да се използва за захранване на различни компоненти на автомобила, като ключа за стартиране на двигателя и електрическите огледала.

Ако говорим за безопасността на радиовълните, излъчвани чрез зареждането на Yank Technologies, производителят твърди, че системата излъчва само 0,06 вата на килограм радиационно лъчение. За сравнение мобилен телефон, допрян до ухото, отделя от 1,1 до 1,5 вата на килограм. Освен това устройството на компанията предлага 30 вата мощност на зареждане.

Нова технология за зареждане на джаджи

"Мобилните телефони са оборудвани с гигагерцови антени като Wi-Fi. Нашата технология работи в нискочестотния диапазон - мегахерц. Колкото по-висока е честотата, толкова по-високи са нивата на електрическото поле и от своя страна, толкова по-вреден става радиационният модел. По този начин, въпреки че предаваме повече енергия от обикновен телефон, технологията ни има по-голяма дължина на вълната и е абсолютно безопасна", казват от компанията.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    после като слезеш от колата си приятно изпечен, готов за консумация
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Абе ВАГи, ние четохме и за Clean diesel, а накрая какво стана? Милиони хора са умрели заради нафтовите печки и кво, някой кр-е-тен ще дойде да каже, че не сте чели. Ами някой сме чели, ама май ти не си! Ако беше поне малко чел щеше да знаеш, че всяко облъчване независимо в какъв честотен диапазон не е ОК за човека. Има степени на вредност, но всяко вреди в определена степен. А когато в продължение на часове си облъчван, нещата са още по-зле. Ама ти и без това си облъчен фен на ВАГ, така че...
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Георги Ж. ( преди 4 години )
    Невежеството и отказване да разберем науката води неадекватни реакции. Има вероятност да е вредно за човек но има вероятност да не е.Първо прочетете и тогава вземайте решение. Най лесно е да плюем по киселото грозде.
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "абсолютно безопасна" - Не мерси!Той телефона може да излъчва 1 ват/кг но по телефона говориш няколко минути, а докато се возя 5 часа, тази смрад ще ми изпържи мозъка независимо дали говоря или не.
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Да бе, да, облъчват те като в микровълнова в купето, теб и всички останали и ти казват, че е безвредно. Аре не на мене тия!