IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилите на Renault станаха "умни"

Научиха се да включват лампите и затварят вратите в жилището (ВИДЕО)

Автомобилите на Renault станаха

Собствениците на автомобили на френската марка Renault вече ще могат да контролират системите на своите "умни жилища" от салона на колата си. Технологията, която все още няма име и е създадена съвместно с компания Otodo, бе представена на изложението за потребителска техника CES 2020 в Лас Вегас.

Новата функция се контролира от информационно-развлекателната система на автомобила. Собственикът на колата ще трябва само да изтегли приложението за смартфон и след това да избира устройствата, които иска да контролира в определени ситуации.

Renault - умна система

Така например, може да се създадете сценарий, наречен "Излизане от дома", който изключва осветлението, затваря щорите и поставя отоплителната система в режим на ниско потребление на енергия, а също така включва навигацията и затопля автомобила. И обратното, може да се създадете сценарий "Пристигане у дома", който отваря гаражната врата и включва осветлението.

Сценариите лесно се настройват и могат да се изпълняват в зависимост от разстоянието между жилището и автомобила. В резултат на това може да се настрои домашната климатична система да се включва, когато човек си тръгва от работа, така в дома да се достигне комфортна температура, когато пристигне.

От Renault посочиха, че технологията ще бъде пусната в края на 2020 г. и ще бъде налична за всички модели на марката, оборудвани с новата информационно-развлекателна система Easy Link. Първите, които ще я получат, ще бъдат новите Clio, Captur и Zoe.

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    глупаво недоразумение като рено, с фашизирани и крадливи шефове, надали ще направи нещо умно!Луи Рено - основател и сътрудник на хитлеристите, в последствие осъден и разстрелян;Карлос Гон - "големия" крадлив бос, търсен от Интерпол за милионни далавери ...
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Klasika, от 4-ти км ли пишеш или са те пуснали градска? Питам, за да те водя на кафе, ако искаш.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA_ ( преди 4 години )
    ....и да мери кръвното ,да ти сапунисва гърба и да поядиса коридорора.......?!?...не говоря за Рено.......Говоря за оскотелия *** ,който алчно купува всичко ненужно и затова му предлагат само ненужното........ АМИН!
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Рендетата станаха умни, а собствениците им кога?