IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственик на Tesla дистанционно блокира крадец в колата си

Задържането е станало с помощта на приложение от смартфон

Собственик на Tesla Model 3 успя да задържи крадец, който се опита да му отмъкне електромобила. Както съобщават от местната полиция в Барстоу, Калифорния, престъпникът е бил затворен в колата с помощта на приложение за смартфон.


Tesla Model 3


По данни на служителите на реда, престъпникът проникнал в електромобила, когато в него е бил и шофьорът. Крадецът заплашил собственика и го принудил да напусне колата. Водачът излязал и активирал приложение на телефона си, с което може да се управляват някои функции на Tesla Model 3. Той блокирал вратите и мотора, след което повикал полиция.

Пристигналите униформени арестували крадеца, който видимо се дъжал неадекватно. По-късно се оказало, че престъпникът е бил под влияние на наркотични вещества.

В близко време електромобилите на Tesla ще получат още една любопитна функция, благодарение на която ще могат да разговарят с пешеходци. За целта, машините ще получат външни колони. Всички подробности за технологията засега остават тайна.

Снимка: Tesla

0 от 500