IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Tesla се оказа с ужасно качество

Собственик на Model Y публикува видео с проблемите на електромобила

Електрическият кросоувър Tesla Model Y стана първият автомобил на американския производител, който се появи преди обявени срок. А компанията на Мъск си спечели лоша слава през последните години именно с постоянните закъснения. Сега тя се справи, но това явно води до други проблеми.

Един от първите собственици на електромобила качи в YouTube любопитно видео, в което показва огромен брой проблемни детайли от сглобката на машината. Вероятно, в Tesla са бързали да доставят първите бройки от Model Y на клиентите си и така са пренебрегнали качеството. 



Най-големият проблем, според младия човек, е вратата на багажника. Тя е закрепена толкова криво, че електрическото задвижване няма достатъчно мощност, за да я вдигне. Джантите се оказват сериозно одраскани, а голяма част от елементите в интериора не са закрепени добре. На вратите и на предни панел има следи от боя, силно увредена е и част от тапицерията в салона.

При поръчката на своя Model Y този клиент се е възползвал от възможността за безконтактна доставка на автомобила и съответно не е имал възможността да го огледа. Той е информирал службата за техническа поддръжка на компанията по телефона, като от там веднага са се съгласили да дойдат и да вземат кросоувъра, за да отстранят проблемите. Това обаче ще стане едва след края на карантината заради коронавируса.


Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    grozdanov ( преди 4 години )
    Тубата е пълна с филмчета за невероятното качество на тслите, неравни фуги, стърчащи капаци, вода в стоповете и прочее екстри от високите технологии.Колегата номер 5 е казал причината много точно.Нещо като арабският бръснар дето знае само една прическа.Калпава.
  • #8
    6 rate up comment 3 rate down comment
    ХХХ ( преди 4 години )
    Стига с тия тесли бе и windows си 10. Зорлем те карат да преминаваш на ***. Не ми трябват нито ьбдейти нито актуализаций. Карам си на 7 и на атмосферка
  • #7
    13 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Как имаме мнение? От професионалисти. Munro and Associates се занимават с разглабяне на коли и анализиране на дизайн, сглобка и качество за клиенти, които плащат много пари. Те критикуваха Модел 3, но за Модел У се изказват много ласкаво. Тесла се развива, и то много бързо.
  • #6
    21 rate up comment 12 rate down comment
    propov ( преди 4 години )
    аз не знам вие, дето пишете тук, как имате мнение за качеството на една кола, дето почти не сте виждали, нито ползвали, нито са ви минали няколко такива през ръцете. Аз съм сядал в няколко Тесли по шоурумовете и на читава не попаднах. Вратите дрънчат, фугите в купето са като Гранд каньон( големи и криви), уплътненията са недонапаснати... Абе все едно е сглобявана в Съветския съюз в петъчен ден :-)
  • #5
    12 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Какви са тези простотии? Всеки може да вземе една кола да я обезобрази, като в случая и да каже, че така са му я продали. Е как ще купиш кола в подобно състояние не ми е ясно? Винаги, когато съм купувал нова кола съм я оглеждал обстойно и ако има подобни неща няма да я взема. Или трябва да си пиян и надрусан или да не си в ред с главата, за да вземеш подобно нещо, което не вярвам да излезе от който и да е завод и да се продаде, като ново. А и няма други подобни случаи, че да е правило.
  • #4
    25 rate up comment 23 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 4 години )
    Хахаха що Модел 3 S и X данеби да имаха върхово качество, че тука да е изненада лошото качество? Всички знаят че друсаното афро прави кошници с отвратително качество и опасни засобствениците си... само че определена група фанатици си затваря очите и обяснява колко велико нещо е ускорението
  • #3
    30 rate up comment 13 rate down comment
    lordlosh ( преди 4 години )
    Даваш 100-200 хиляди уж за топ класа кола, ама не получаваш топ качество и в допълнение 1 куп дефекти, добре е.
  • #2
    8 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    а още по-старите са казали боята не кара колата
  • #1
    10 rate up comment 26 rate down comment
    T-bone ( преди 4 години )
    Мрънльо си взел демо кола и трупа гледания. Лоша реклама няма!Disclaimer: Мрънкането помага точно толкова, колкото дъвченето на дъвка при решаване на математическо уравнение. Старите хора са казали: "Тарикат мъж не писка" и тука акцентът е върху втората дума.