IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да пестим гориво на дълъг път?

Експерти посочват 5 начина за намаляване на разхода

Съвременните автомобили позволяват постигане на много по-ниско потребление на гориво от това, което се получава при повечето шофьори. Ако сравните показанията от бордовия компютър на колата с данните, предоставени от производителя, ще видите, че разходът е поне 1,5 пъти по-висок. А това означава само едно - има възможност за подобряване на горивото, при това значително. Как обаче може да бъде постигнато това, разкриват експертите от Auto Mail.

Трябва да се уточни, че в случая става дума за движение извън населено място. В градския трафик намаляването на разхода е почти невъзможно заради задръстванията и светофарите, които не позволяват пътуване с постоянна скорост.

5 съвета за намаляване на разхода (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Stipe1 ( преди 3 години )
    Не са луди. Карал съм на 10 - 15 м зад автобус(и) около 300км (по друга причина. Не ми работеше термостата, та се криех там на топло :D) Разхода ми падна с около 30%.Е, тогава автобусите караха със 120, така че скоростта долу горе ми отговаряше ;)
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Пепи ( преди 3 години )
    Пълни глупости.Винаги се кара в обороти.Не ниски или високи.Даже ниските обороти чупят по лесно двигателя.При баир - смъквате една или две предавки - зависи какво карате.И винаги гоните максималния въртяш момент.На 90 с 6-та предавка и 1800 оборота е по зле отколкото на 5-та и 2100 оборота.
  • #15
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Аз ( преди 3 години )
    Съветите са съвсем добри и правилни - браво.Казвам го като специалист/рекордьор по икономично каране.За пример - стигам от Ихтиман до Бургас с разход 2.6/100. на кола 150к.с 1.5тона При използване на въздушния джоб вниманието през цялото време трябва да е на 100%. Доста е уморително, но се намалява разходът с около 1 л. Избира се най-бързо движещият се попътен, това най-често са автобусите.
  • #14
    9 rate up comment 0 rate down comment
    3015 ( преди 3 години )
    Пестете пестете, после колекторче, егрче, те са се евтини, а дпф обожава 1500 оборота.
  • #13
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Bobi ( преди 3 години )
    Градско ми е 7,5/100, на магистралата с темпомат 120-130 ми гори 10/100 газ. Като цена ми е 2лв. увеличение.
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Габдулла ( преди 3 години )
  • #11
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Експерт ( преди 3 години )
    НА МАГИСТРАЛАТА Е ДОБРЕ ШОФЬОРЪТ ДА ИМА ВЪРЗАНО ВЪЖЕ ОТПРЕД И НАКРАЯ С ЛАСО ДА ДЕБНЕ TIR ХВЪРЛЯШ ЗАКАЧАШ НА ТЕГЛИЧА И ГАСИШ ДВИГАТЕЛЯ.
  • #10
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Готин ( преди 3 години )
    Поредните неверни твърдения!Има само един начин да увеличите двойно разхода си на гориво два пъти. Ако карате със 130 км/ч на трета предавка или със 80 км/ч на първа. За сега съм чувал това да се е случило само веднъж в САЩ с една жена, която е карала по магистралата на първа, защото не е знаела че кара кола без автоматик.
  • #9
    13 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Луди ли са? На 10-15м. зад камион или рейс?
  • #8
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Е незнам кой ще толкова луд да кара с 70км по магистралата