IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как да пестим гориво на дълъг път?

Експерти посочват 5 начина за намаляване на разхода

Съвременните автомобили позволяват постигане на много по-ниско потребление на гориво от това, което се получава при повечето шофьори. Ако сравните показанията от бордовия компютър на колата с данните, предоставени от производителя, ще видите, че разходът е поне 1,5 пъти по-висок. А това означава само едно - има възможност за подобряване на горивото, при това значително. Как обаче може да бъде постигнато това, разкриват експертите от Auto Mail.

Трябва да се уточни, че в случая става дума за движение извън населено място. В градския трафик намаляването на разхода е почти невъзможно заради задръстванията и светофарите, които не позволяват пътуване с постоянна скорост.

5 съвета за намаляване на разхода (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Bagamesh ( преди 3 години )
    Хващайте автобуса
  • #6
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В Бг няма големи разстояния (освен ако не си разносвач и правиш Варна -София за един ден) Най-важно е да планирате пътуването.Да решите дали предпочитате да платите 30-50? за магистрали в Италия и да стигнете по-бързо или да платите хотел за 50? и да шофирате по междуселските. Дали предпочитате да пътувате със 140км/ч по френските магистрали при разход7/100 или да карате в платното с камионите и за 10 часа да изостанете с 400км ....
  • #5
    35 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Малоумно е заради евентуално пестене да се рискува, най-много се пести от плавно ускорение, избягване на каране тип газ спирачки и хубави гуми, но това в нашите географски ширини не се среща. Немците като взимат книжка минават глокс по икономично каране между другото. Който иска да пести освен това да забрави за джип.
  • #4
    29 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Чудно как не сте казали да се спре климатика :)Хората са казали - времето е пари. Който иска да кара / стигне по бързо,ще плати повече. Ако някой е решил да пести - поне да не пречи на останалите или ако ще се влачи зад камион, да се качи на влак или автобус. Отделно, за колко икономия говорим? 1/100? Но като цяло най голямо отражение на икономията ще дойде от качеството на горивото.
  • #3
    16 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не е ли по просто да напишете че с 2000 оборота на всяка предавка е най икономично шофирането. На магистрала кой ще вози с 80 за да му е икономично
  • #2
    28 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Някой много е играл need for speed. За да се възплозваш от въздушната струя на камиона при 90-тина км/ч трябва да си на 3-4 метра от него. Ясно че при нужда колата спира по-бързо ама ако отреагира на време.
  • #1
    38 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Според мен, за да има ефект от шофирането зад камион, трябва дистанцията да е под 5 метра. В противен случей ефекта е обратен, защото автомобила попада в турболентния поток създаден от същия този камион. Тази идея ми се струва най-малкото неприятна да не говорим за опасна. Подобно и за пренапомването на гумите. Нека се придържаме към здравия разум, защото тези статии ги четат и млади, и неопитни, и жени:)