IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двете най-мощни суперколи на Lamborghini в спор на пистата

Купето Aventador SVJ и роудстърът Huracan Performante премериха сили в различни дисциплини (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала Carwow организира състезание между двете флагмански версии на суперколите на Lamborghini – купето Aventador SVJ 63 и роудстърът Huracan Performante Spyder. Двувратите модели премериха сили в ускорение от място и в движение, както и в ефективност на спирачките.


Aventador SVJ 63  срещуHuracan Performante Spyder


Lamborghini Aventador SVJ е оборудвано с двигател V12 с работен обем 6,5 литра, който развива мощност от 770 к.с. и 720 Нм. Суперколата разполага със система за задвижване на четирите колела и 7-степенна роботизирана скоростна кутия с един съединител. Във Великобритания цената на тази версия стартира от 360 000 паунда.

На свой ред, Lamborghini Huracan Performante Spyder разчита на атмосферен V10 мотор с обем 5,2 литра, чиято мощност е 640 к.с. и 600 Нм. Той също е свързан със система за задвижване на четирите колела, а скоростната кутия е 7-степенна с два съединителя. При този модел цената започва от 262 000 паунда.



В състезанието на 1/4-миля двете суперколи се вместват в 0,2 секунди. Резултатите от останалите изпитания също са почти идентични.

Снимка и видео: Carwow

0 от 500