IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari 812 и Aventador SVJ срещу новото Porsche 911 Turbo S

Блогъри сравниха италианските суперколи с топ-версията на германския модел (ВИДЕО)

Екипът на YouTube-канала carwow организира състезание между италианските суперколи Ferrari 812 Superfast, Lamborghini Aventador SVJ и новото Porsche 911 Turbo S. Трите машини се съревновават на старт от място на 402 метра, ускорение по време на движение с 80 км/ч в различни режими, както и в ефективност на спирачките.


Ferrari 812 и Aventador SVJ срещу новото Porsche 911 Turbo S


Новото Porsche 911 Turbo S е оборудвано с 3,75-литров мотор, развиващ 650 к.с. и 800 Нм, който е съчетан с 8-степенна преселективна роботизирана кутия PDK и система за задвижване на четирите колела. Теглото на германската кола е 1640 кг., а цената – 156 000 паунда.

Под капака на Aventador SVJ е поставен 6,5-литров атмосферен V12 с мощност 770 к.с. и 720 Нм въртящ момент. Задвижването е към четирите колела, а скоростната кутия – 7-степенна роботизирата ISR с един съединителя. Италианската суперкола е със 115 кг по лека от Porsche, но пък струва повече с 204 000 паунда – във Великобритания цената достига 360 000 паунда.

За разлика от двата си съперника Ferrari 812 Superfast е със задно предаване, като се задвижва от атмосферен V12 с мощност 800 к.с. и 717 Нм. Скоростната кутия е роботизирана F1 с два съединителя, като автомобилът тежи 1525 г. Цената на 812 Superfast е 262 000 паунда.



В крайна сметка на разстояние 1/4-миля трите коли се вместват в 0,2 секунди, като се налага фотофиниш, за да бъдат определени точните позиции. На практика във всички дисциплини има един победител.

Снимка и видео: carwow

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Напротив, Фераритата са доста бързи в ръцете на добрите шофьори. Има доста примери в Youtube, особено в с 911-ката. Сигурен съм, че всеки може да е бърз с кола, бъкана с електроника и добър launch control. При Ферари-тата винаги шофьорът е имал доста голямо значение и е очевидно - има драг-ове, при които кончетата са пълна излагация и такива, при които просто нямат стигане.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не знам дали има някой по-добър от Ферари при V8 и V12?
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Warwicksz ( преди 3 години )
    Хаха знаели как да правят двигатели.Само един в12 правят стана повече от половин век.В10 е по-добрата конфигурация и винаги е била.
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    ili ( преди 3 години )
    Откакто излезе новото 911 турбо С ,гази всичко по пътя си
  • #6
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Смешно е да се сравнява ферарито с тая немска тоалетна с вентилатори . Като във вица е, като се бориш с прасета се цапаш!
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Но голям шок е този малообемен шестак какво прави с 2 турбини с променлива геометрия. Максимата, че където свършва атмосферния тунинг почва турбо тунингът. Атмосферките са приказка за каране, обаче като дойде момент за рекорди на права отсечка - грубата сила е в принудителното пълнене.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Италианеца звучи феноменално и във високите скорости и обороти почва да дърпа напред т.е. знаят как да правят двигатели.
  • #3
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ферарито ако беше 4x4 щеше да закръгли 2 тона. Ферари никога не са били най бързите цивилни автомобили нито на драгове нито на Нюрбургринг или други писти. Бързи са, страхотни и желани автомобили с голям имидж, но за като динамични показатели са дори и топ моделите им малко по назад от Порше и Ламбо. Особено Порше!
  • #2
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Докато ... ( преди 3 години )
    макароните бръмчат и фучат, чичо Порш тихо ги отвя и то на половин цена!
  • #1
    10 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ферарито, ако беше 4x4, ги отвява от раз. Невероятен v12!