IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да те засекат на аутобана с 240 км/ч

В подобни ситуации е много важен и късметът (ВИДЕО)

Все по-малко са участъците с неограничена скорост на легендарните германски аутобани. Интересът към тях обаче не намалява, дори напротив - много любители на бързото шофиране се насочват към тези магистрали, за да проверят възможностите на автомобила си.


Volkswagen Golf GTI


Често това се записва и на камера, разположена в салона на колата. Така е постъпил авторът на видеоканала Carpool of Eren, но при неговия опит за снимки при ускорение с Volkswagen Golf GTI не всичко се получава по план. При движение със 240 км/ч пред хот-хеча, който има 245 коня под капака, внезапно излиза Skoda Rapid Spaceback.

Ясно е какво се случва след това - присветване с дългите светлини, екстремно спиране и опит да се избегне удара, който се оказа неуспешен.



За щастие, и двамата участници в инцидента се разминават с лек уплах и с не толкова тежки поражения по автомобилите. Видеото обаче има над 2,5 млн. гледания, като тоя е доказателство за това, колко опасно е да се кара с подобна скорост.

Снимка и видео: Carpool of Eren

0 от 500
  • #22
    8 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Явно повечето от тъмните балкански субекти с японски манталитет не са и чували за немски аутобан.Има едно правило което важи за всички аутобани навсякъде, даже и в БГ.Крайната лява лента е САМО за изпреварване.Не може да караш в нея продължително.Това е особено важно за Германия, където както си караш със 140 някой профучава край теб, все едно си спрял. Като изпреварваш трябва единия чифт очи винаги да гледат в огледалото.Иначе...А глобата ако те спипа полицията е 500 евро за каране в лява лента
  • #21
    10 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Феноменално е колко хора тук са ОК с това да се нарушават закони и правила. Сигурен съм, че 80% от същите подкрепят и протестите срещу корупцията в България в момента. Според мен никой от тук коментиращите няма идея какво означава правова и уредена държава. Срамота... Възрастни хора сме. Ако вие загубите близък заради нарушаващ закона състезател ще е едно, ако вие сте състезателя - друго. *** и евтиното народонационално лицемерие. Биете и американското...
  • #20
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Никола ( преди 3 години )
    За да постнеме POV клипче как сме "състезатели" по магистралата, рискуваме и застрашаваме останалите участници в движението!!! Тъпо е... за да впечатлим с клипче, да впечатлим някоя *** п...а,просто да избием комплекси или да стигнем до слънчака с 8 минути по-бързо (евентуално!) е тъпо да застрашаваме всички по пътя! Да искаме всички да се съобразят с нас поради тези причини също е тъпо! Има си места на които се плаща за да шофираш спокойно с каквато си искаш скорост и както си пожелаеш...
  • #19
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Колко ли от тук пишещите знаят че законите на физиката НИКОЙ не може да ги убори и единственото градивно нещо е да се съобразяваме с тях.Който не се съобразява първо с тях често пъти му се пречка някой или се изпречва пред някой друг също забравил за съществуването им. Между другото написването, налагането, показването, четенето и казването на ограничение на скоростта също е микроскопична част от физически закони!
  • #18
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Киро ( преди 3 години )
    Разрешената скорост в България по магистрала е 140 км/ч. На който не му харесва - да отива в Германия. Аман от самоповярвали си ***, които застрашават живота на другите!За съжаление не си чупят само собствените кратуни, а и на другите!И е крайно време да сложат камери за средна скорост и да приключват с тъпотиите.
  • #17
    18 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Когато блокираш най лявата лента пак е нарушение на закона за движение по пътищата, независимо, че се движиш с 140км/ч, в закона пише, че трябва да освободиш лентата за да пропуснеш по-бързо движещите се от теб. Не пише, че трябва да я осводиш само ако се движиш със скорост под 140. Незнаеш дали в колата, която си блокирал дали няма болни, бремени и т.н. Който кара по бързо си е поел риска и като го снимат ще си плати. Ти не си пътна полиция.
  • #16
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако нарушава някой закона на пътя полицията и е работа да го глоби не някой бай ***, който си е втълпил, че ще регулира скороста на другите като е блокирал бързата лента.
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не ми прилича на 240 км/ч. Не повече от 150
  • #14
    11 rate up comment 3 rate down comment
    :) ( преди 3 години )
    Максимално разрешената скорост е 140, не 130км/ч. Работата ни на пътя не е да късаме нервите на някой, а да стигнем всички безопасно. Това че си блокирал някого зад себе си няколко километра няма да го направи по-добър шофьор. Само ще го изнервиш и ще го накараш да направи глупост по-нататък по-пътя. Както трябва да си гледаме огледалата при престояване, така трябва да очакваме такива, които не го правят, когато ние изпреварваме.
  • #13
    7 rate up comment 7 rate down comment
    до 12 ( преди 3 години )
    А на теб кой ти дава право да нарушаваш закона?