IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla на автопилот се вряза в полицейска кола

Водачът изобщо не видял какво става, защото гледал филм

Шефът на Tesla Илон Мъск може да обяснява колко добро ще е новата система за полуавтоматично управление Autopilot, която електромобилите му ще получат съвсем скоро, но сегашната определено има проблеми.


Tesla катастрофа


Поредното доказателство за това идва от САЩ, където Tesla Model S, движеща се с включен Autopilot, се е врязала с пълна скорост в полицейски автомобил, като това е вторият подобен случай за това лято. Водачът на електромобила признал, че се е доверил напълно на електронните системи за контрол, докато той самият е гледал филм на смартфона си.

Инцидентът се е случил окръг Неш (щата Северна Каролина), съобщава изданието Electreк. В случая полицай е спрял служебната си кола край пътя, за да окаже помощ на свой колега, който преди това е попаднал в пътно-транспортно произшествие.


Tesla катастрофа


Ударът е бил толкова силен, че полицейския служител е паднал на земята. Никой не е пострадал при сблъсъка. Шофьорът на електромобила е обвинен и признат за виновен за няколко нарушения на правилника за движение по пътищата в щата. Освен това е станало ясно, че пострадалата Model S е оборудвана с първата версия на системата Autopilot, която нито веднъж не е била обновена.

Снимки: Electrek

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    sam ( преди 3 години )
    който не инсталира ъпдейти тъй става...
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ужассс - добре, че не са много достъпни в Европа. Иначе, че ще поискам от "визионера" да монтира поне по една мощна аларма на електрокарите си, че да знам като се задава това "чудо на съвременната техника" и да бягам с моя истински автомобил не на съседната улица, а поне в съседния квартал. :-(
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ам като са му казали , че актуализацията са 5000$ и човекът се е отказал
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    пепи ( преди 3 години )
    Това е пъклен план.Ако всяка тесла удари поне 5 коли,ще станат лидери