IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Tesla предизвика нова катастрофа

Model 3 ускори сам на магистрала, блъсна се и изгоря

Нов инцидент със системата за автопилот на Tesla беше отчетен, този път в Китай. По време на движение по магистрала Model 3 самоволно ускорява, блъска се и се запалва, съобщава местото издание Gizmochina.


Tesla катастрофа


Според информацията, катастрофата се е случила в китайската провинция Цзянси. Черният Model 3 се е движил на автопилот, като в един момент електромобилът сам започва да ускорява скоростта. Всички опити на водача да спре остават напразни – според думите му, спирачките не реагират изобщо при натискане.

След като достига скорост от 127 Ком/ч колата на Tesla се удря в неназовано препятствие, след което се запалва. Резултатът е напълно изгоряла предна част. Информация за състоянието на шофьора няма, както не е ясно, дали е имало и други пътници в автомобила.

От Tesla обявиха, че оказват пълно съдействие на китайските право-охранителни органи, които разследват инцидента. Компанията ще изучи всички данни от изгорелия електромобил, за да може по-лесно да се определят причините за аварията. Засега основата версия е отказ на системата за автопилота.

Снимка: Gizmochina

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 3 години )
    Интересното е, както е казал по-долу колегата, че има много хора които преминават от андроид на Иос, а не обратното. И аз имам такива примери.Но иначе съм съгласен до някъде с #10 - китайците и корейците имат много добри модели и са по-напред в някой параметри. Не е същото след ерата на Джобс, новите модели някък си не са така иновативни, по-скоро копи-пейст от конглокенцията. Но все пак софтуера е нещото, в което другите има още къде да ги догонват и разбира се новият микро чип ;)
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 3 години )
    Смоускоряващи коли има не само при Тесла. А относно телефоните, лично познавам хора прехвърлили се от iPhone на Android платформа.
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    #7 ( преди 3 години )
    Излизаме извън темата, но за 9 год съм сменил 3 модела и нямам случай някога да е забил. И още нещо за размисъл, не съм чул някой с iOS да мине или върне на Android. Oбратното обаче съм виждал не малко.
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #3 айфона колко време е разработван - има няма 20години.. а си забива. Бай *** много често е тоя който вика на другите така..
  • #5
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    да Мерцедес всъщност има такъв, който РАБОТИ а не просто да продава нещо несъществувашо, и опасно
  • #4
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    KочиHa! Те тва са Т'слите! Как пък не чух за един мерцедес дето автопилота му да е претрепал някой? Илончо трябва да го съдят за опит за убийство! Maлоумен тарикатковец!
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Men ( преди 3 години )
    Тези технологии са в етап на разработка и е нормално да има проблеми. И дори и сега са по сигурни от ръката и крака на *** с 20 годишния премиум...
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    всеки знае как един смартфон може да забие. Дори най-скъпите айфони и самсунзи... ами сега ако си представим че това е смартфон на колела.. аз не бих си заложил живота, че това нещо никога няма да забие...... сори малко не съм достатъчно еко-меко-електро-хайпнат....
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Jojo ( преди 3 години )
    От ръката и крака по сигурно няма ,тези нови технологии за нож с две остриета ,който иска да рискува живота на себе си и семейството си да си ги купува