IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla на автопилот се блъсна в преобърнат камион

Системата Autopilot не реагира на препятствието (ВИДЕО)

Много странно произшествие се случи на една от магистралите в Тайван. Шофьор на електрическа Tesla Model 3, движещ се с включена функция Autopilot, се вряза с пълна скорост в преобърнат камион на пътя, съобщава Taiwan English News.


Infiniti


От публикувания видеозапис на инцидента се вижда, че водачите на останалите автомобили отрано виждат лежащия на една страна товарен автомобил, намаляват скоростта и бе никакви проблеми го заобикалят. В същото време Tesla-та продължава да се движи направо и се блъска в преобърната машина.

Водачът на електромобила обяснява пред полицията, че се е движил с включена система за полуавтоматично управление Autopilot, като скоростта му е било 110 км/ч. От думите му става ясно, че електрониката по никакъв начин не е реагирала на препятствието, а когато той е натиснал спирачките, е било прекалено късно.



„При използване на системата Autopilot водачът трябва да бъде напълно концентриран върху случващото се на пътя, като държи ръцете си на волана и във всеки един момент е готов да поеме управлението на автомобила“, коментираха от Tesla.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    а защо разчитате на тези глупости,гледайте си пътя и натискайте спирачките от далеч
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На видеото се вижда че колата е в режим на спиране. От снимкат се вижда че не е катастрофа с 100 км.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    abc ( преди 3 години )
    Проблема в случая е, че системата им за да е по-евтинка разчита на камери главно и разпознаване на образи. Правоъгълен, бял, легнал и неподвижен обект не прилича на нищо "познато" и софтуера не го "вижда" и се натриса. Е това става.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #11 положението е че още е рано хората да се доверяват на такива технологии.. другата част на положението е че хора като теб вЕрват, че такива неща са възможни и точат лиги по Теслите и технологиите които се пробват там, вкллючително и автопилоти от различни поколения...
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    При положение, че техният спфтуер в момента е най-добрият на пазара, мога да си представя останалите какви *** продават.
  • #10
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    #8 да и точно там е въпроса, как тези с "асистиращите" реално работят. Наистина спира щом види препятствия и наистина вижда. А автономните точно тази проста част с безопасността и спирането не я владеят. Системата на Тесла не е готова и на 50%, не е дори асистент, това което Илончо предлага, а го продава на *** като автономно 3то че даже и 4то поколение...
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    1 ( преди 3 години )
    до 8"Всеки сам си решава" не е решение, тъй като не "всеки" е експерт по полуавтономни системи. Между другото, даже и с ограничената функционалност ТОЧНО такъв инцидент не би трябвало да се случва. То е ясно, че тая може да ги съди и ще ги осъди ако реши, но е с въпросителна какъв морал се иска да продаваш на хората нещо с ясното съзнание, че то е недостатък, а не предимство, че и да го продаваш като екстра за безбожни пари?
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тинтири, явно никога не си карал полуавтономна кола. ВСИЧКИ налични на пазара системи правят грешки, като ги правят РЕДОВНО и, честичко, правят БРУТАЛНИ грешки. Моето менение, след солиден опит, е че шофирането става по-напрегнато с тях. Но всеки сам си решава. При положение, че голяма част от хората са лоши и разсеяни шофьори, средностатистически системите може и да намаляват инцидентите. Но това не значи, че ги намаляват до нула.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    333 ( преди 3 години )
    Само забележете как акциите на тесла падат и после пак се качват. Магия. Досега тази компани1 трябваше 100 пъти да фалира. Какво я спасява?
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ако си беше купил качествен руски автомобил това нямаше да му се случи. Затова си купувайте качествени руски автомобили за да не се блъскате в преобърнати камиони.